NRK Meny
Normal

Klar for spektakulær Trænafestival

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, mener Trænafestivalen er en av de mest spektakulære i Norge. Han tror det blir mange flotte opplevelser for publikum.

Highasakite

Spennende band: Det norske bandet Highasakite er et av bandene på årets Trænafestival.

Foto: Sindre Hopland/NRK

Påtroppende festivalsjef på Trænafestivalen, Jim Berg Marthinussen, meldte tidligere i dag om en utsolgt festival til Avisa Nordland. I alt 2600 billetter er solgt, noe som er en økning på 500 billetter fra i fjor. Den første konserten er i dag klokken 1900 på Træna Fyr. Bugge er full av lovord om festivalen.

– Spektakulær festival

– Det er en festival som kombinerer ekstremt spektakulær natur med en spennende norsk profil, med mange norske artister. Trænafestivalen er en av de mest spektakulære festivalene i Norge, kanskje den mest spektakulære, forteller Bugge.

Mats Borch Bugge under Spellemann 2014

Musikkekspert: Mats Borch Bugge har stor tro på Trænafestivalen. Her fra Spellemannutdelingen 2014.

Foto: Erik Waage / NRK

Han mener festivalen skiller seg fra andre i landet.

– Den har en veldig spennende profil nye, mindre etablerte band, kombinert med mer kjente artister. Jeg skjønner godt at såpass mange reiser langt for å oppleve den.

Spennende bookingprofil

Til festivalen kommer noen av Nordens fremste artister, blant annet den svenske rapperen Silvana Imam.

– Hun kommer til å være helt fantastisk i sånne omgivelser. Det er en veldig bra booking av festivalen. I tillegg tror jeg Highasakite kommer til å levere veldig bra. Artistene kombinert med en spennende profil og spektakulær natur gjør denne festivalen såpass attraktiv, forteller Bugge.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.