Hopp til innhold

Hushovd tester Arctic Race-løypa: – Rytterne vil bli fascinert

Rytterne har mye å glede seg til under årets Arctic Race of Norway, sier tidligere proffsyklist Thor Hushovd, som i dag var i Bodø for å teste ut deler av løypa.

Thor Hushovd tester ut løypa

Thor Hushovd over Saltstraumbrua i dag. – Jeg tror det blir å gå fort her, sier Hushovd.

Foto: Bente H. Johansen / NRK

– Førsteinntrykket er veldig bra. Jeg tror rytterne vil bli fascinert av både landskapet og naturen rundt løypa, sier Thor Hushovd.

Thor Hushovd på tur gjennom Bodø i dag

Thor Hushovd på full fart gjennom gatene i Bodø i dag.

Foto: Bente H Johansen / NRK

I august vil bilder fra Nord-Norge gå ut til over 180 land, når Arctic Race of Norway (ARN) går av stabelen for fjerde gang.

I den forbindelse var Hushovd i dag å se i Bodøs gater, hvor han testet deler av løypa for sykkelrittet som går av stabelen i august. Med seg hadde han et filmteam. Resultatet blir en promoteringsfilm, som skal distribueres på nett og sosiale medier.

– Vi ønsker å gi en liten smakebit på hva som venter syklister og publikum når de kommer hit i sommer, sier daglig leder Knut-Eirik Dybdal i ARN.

Tøffe etapper

Erna Solberg og Knut-Eirik Dybdal

Knut-Eirik Dybdal, her sammen med statsminister Erna Solberg.

Foto: Morten Broks

ARN består av fire etapper, og dekker en distanse på totalt 727,5 kilometer. Etappe én starter i Fauske og avsluttes på Rognan. Deretter er det Mo i Rana-Sandnessjøen, Nesna-Korgfjellet og Polarsirkelen-Bodø som står for tur.

Med røffe stigninger som blant annet inkluderer ni kilometer klatring opp Korgfjellet, tror TV2s sykkelekspert at årets utgave blir den tøffeste så langt.

Tøffe etapper til tross, tror Hushovd rytterne samtidig har mye å glede seg til. Hushovd, som selv har deltatt tidligere år, forteller at naturen i nord er en «snakkis» i det internasjonale sykkelmiljøet.

– De gangene jeg har deltatt, så har omgivelsene vært et tema. Rytterne har kommet opp til meg og sagt at det er helt fantastisk. Omgivelsene blir lagt merke til blant både syklister og støtteapparat, sier Hushovd.

Thor Hushovd - arctic race

Hushovd i aksjon under en tidligere utgave av ARN. I år følger han rittet som «turist».

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Gir verdifull informasjon til arrangørene

Alle etapper testes nå ut. Men målsettingen er ikke bare å skape blest om det etter hvert svært så renommerte arrangementet. Hushovd gir også verdifull informasjon og vurderinger om de forskjellige traseene.

Tekniske beskrivelser av løypa kan gi innblikk i hvilke ryttere som står sterkest i de ulike delene.

Siste etappe går over Saltstraumen, som i 2013 ikke viste seg fra sin beste side da verdenseliten syklet forbi i øsende regn. Knut-Eirik Dybdal har troen på at årets utgave vil by på bedre vær.

– Det blir fantastiske bilder, det er jeg sikker på, sier Dybdal.

Bilde av Saltstraumen

Da rytterne passere Saltstraumbrua i 2013, var det i et øsende regnvær. Dybdal har troen på at årets utgave vil by på bedre vær.

Foto: Vebjørn Karlsen

Følger rittet som turist

Og Hushovd selv? Han blir å se ved startstreken iført joggesko eller seilersko.

– Jeg blir som en turist, en rolle jeg gleder meg til og trives, sier han lattermildt.

Arctic race of Norway 2016
Foto: Arctic Race of Norway