Fra operaen til Bodø

Tidligere operasjef Bjørn Simensen skal være med og forme kulturen i Bodø.

Bjørn Simensen

Den tidligere operasjefen skal nå være med å prege kulturlivet i Bodø.

Foto: Helge Lyngmoe / NRK

Simensen var inntil nyttår sjef for Den Norske Opera og Ballett, og skal nå bruke tiden på å lede Nordland Musikkfestuke og sette sitt preg på kulturbildet i Nordland.

Simensen har over flere år samarbeidet med kulturen i Bodø. Nå går han inn som styreleder for nordnorges største musikkfestival og konsulent for det nye kulturkvartalet i Bodø.

- Jeg skal være en slags begeistringsagent for å knytte sammen kulturhuset med innholdet i det, sier Simensen til NRK.

Styreleder for musikkfestuka

- Utgangspunktet var at Nordland Musikkfestuke trengte ny styreleder, og vi har diskutert mange navn. Vi hadde lyst til å løfte festivalen ytterligere og ville derfor gå ut nasjonalt og se hva som var mulig å få til, og da var Bjørn Simensen det navnet som stod øverst på blokka.

Det sier Direktør og kunstnerisk leder for Nordland Musikkfestuke, Rolf Cato Raade.

- Vi er svært fornøyd med å få en nasjonal kapasitet som Bjørn Simensen som ny styreleder. Simensen har et stort nasjonalt og internasjonalt kontaktnett, og hans erfaring og kompetanse innen kultur og media kommer til å styrke festivalen betraktelig, sier direktør i Nordland Musikkfestuke Rolf-Cato Raade.

Etter at Bjørn Simensen sa ja begynte kulturmiljøet i Bodø å tenke på synergieffektene ved å få ham inn i Nordland Musikkfestuke.

Bodø som nå har vedtatt bygging av nytt kulturkvartal blir nå også å benytte seg av Simensen kunnskap og kompetanse. Den tidligere operasjefen skal være konsulent for kommunen med tanke på innholdet i det nye kulturhuset.

Ser frem til arbeid i Bodø

Debatten som har rast rundt kulturkvartalet i Bodø er ikke ukjent for Simensen. Han har fulgt med på utviklinga og vært her ved flere anledninger og sett det på nært hold.

- Det nye kulturkvartalet er jo en juvel. Jeg ser veldig frem til å være med på dette, sier Simensen.

Den tidligere operasjefen har gjennom bygging av den nye operaen i Oslo solid erfaring med slike prosjekter.

- Jeg har jo en viss erfaring med kulturbygg av en viss størrelse, og jeg håper jo det kan komme til nytte, sier han til NRK.

VIDEO: Se intervjuet med Bjørn Simensen

Video nsps_upload_2009_5_28_13_31_46_9.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Akkurat som operaen i Oslo var ment som et bygg for hele nasjononen, ser Simensen for seg at det nye kulturhuset i Bodø skal være et bygg for hele Nordland og Nord-Norge.

Bjørn Simensen er bosatt i Oslo, men kommer til å besøke Bodø hyppig i tiden fremover.