Fortnite er tilbake: – Det begynner å ligne mer på konkurrenten

For rundt to døgn siden forsvant et av verdens mest populære nettspill inn i et sort hull, til stor fortvilelse for lojale fans. Nå er det tilbake i helt ny drakt.

Fortnite tilbake

En skjermdump av Fortnite sin hjemmeside inne på Epic Games. Nå er det klart for nye kart og flere nye funksjoner for det populære nettspillet.

Foto: Skjermdump / epicgames.com

Millioner av spillere og et helt spillkart ble sugd inn i et sort hull, da Fortnite la ned serverne sine for å gjøre en omfattende oppgradering.

Etter dette var det stille fra spillutvikleren Epic Games, og det var ingen indikasjon på når spillet ville returnere.

Nå er spillet tilbake. Endringen skjedde litt før klokken 12 norsk tid, og spillutviklerne lover et helt nytt kart og flere nye funksjoner.

Laster Twitter-innhold

Nærmere PUBG

Ansatt i P3 Gaming og spillekspert, Ole Jørgen Nordvik, sier at det ikke er godt å si hva alt det nye er i Fortnite helt enda.

– Det er ikke så mye fortelle enda enn at folk kan laste ned patch på både Playstation og PC. Det kan se ut til at noen har fått tilgang til det nye kartet, men det er mye synsing ute og går nå.

Ole Jørgen Nordvik

Ole Jørgen Nordvik, P3 Gaming.

Foto: Henriette Dæhli / NRK

Nordvik forklarer at spillerne kan forvente mye nytt, siden spillprodusenten Epic Games er kjent for nettopp det.

Han tror at forandringene kan føre spillet i en retning som ligner en av konkurrentene, PlayerUnknown's Battlegrounds, eller «PUBG».

– Epic er kjent for at de plutselig introduserer helt nye og tilfeldige ting. Sånn som det ser ut ifra traileren, så tror jeg folk forventer mye nye kjøretøy, og så videre, sier han og fortsetter.

– Vi ser at det er introdusert båter for første gang, noe som får meg til å tenke på PUBG. Det kan nok hende at de har endret litt strategi. Folk spiller PUBG fordi de liker litt mer taktisk spilling, og det er mulig at Fortnite er på vei dit nå.

Båter i Fortnite

Slik ser båtene i Fortnite ut, som har lansert et nytt kart med flere nyheter i dag.

Foto: Epic Games

Motorbåter og flere kjøretøy kan også indikere et større kart. Nordvik tror at denne oppdateringen vil gjøre at Fortnite, som har opplevd en liten dupp, kan komme sterkere tilbake.

– Med alle sånne spill som tar helt av, så synker antallet spillere etter hvert. Men Epic har vært veldig flink på å komme med nytt innhold hele tiden. Det er jo noe EA sitt APEX Legends har slitt med. Fortnite er kanskje likevel det mest populære spillet i verden nå.

Sure gamere

Fortnite er et spill som baserer seg på ulike fortellinger gjennom forskjellige sesonger. I forrige uke nærmet det seg slutten av sesong 10, og mange hadde store forventninger til neste sesong.

– Mange er sure på Epic Games og måten spillet oppdateres på. Spesielt i det profesjonelle gamingmiljøet, sa Kim Martin Flobergseter på Andenes da spillet var inaktivt.

I fjor jobbet han aktivt for å bli profesjonell lagspiller i Fortnite.