Hopp til innhold

Verdens største onlinespill forsvant fra nettet

Søndag gikk verden under for millioner av barn og ungdom. Onlinespillet Fortnite gikk i svart – og etterlot seg både et visuelt og psykologisk sort hull. Hva skjedde egentlig?

The end - Fortnite avslutter sesong 10

Et sort hull, en singularitet hvor alt er sammenpakket til nesten ingenting, er alt som er igjen av Fortnite akkurat nå.

Foto: Skjermdump fra Fortnite

Fortnite er et spill som baserer seg på ulike fortellinger gjennom forskjellige sesonger. I forrige uke nærmet det seg slutten av sesong 10, og mange hadde store forventninger til neste sesong.

– Mange er sure på Epic Games og måten spillet oppdateres på. Spesielt i det profesjonelle gamingmiljøet, sier Kim Martin Flobergseter på Andenes.

I fjor jobbet han aktivt for å bli profesjonell lagspiller i Fortnite .

Her viser IGN alt som skjedde da hele Fortnite-kartet ble sugd inn i et sort hull.

Gjennom de ulike sesongene arrangerer skaperne av spillet ulike live-hendelser som samler spillerne og skrur opp forventningene. Stort sett ender disse direktesendte hendelsene med ei positiv utvikling for dem som elsker spillet – inntil i går.

Hva skjedde?

«The End» het direktesendinga som begynte klokken 20 søndag. For dem som spilte da endte det hele med raketter som knuste hele øya inne i spillet.

Skjermen gikk deretter i hvitt, før alt skrumpet inn til en liten sort prikk med pulserende plasma rundt.

Spillet er nå borte, det er umulig å logge seg på og laste inn noe som likner på det som var der.

Epic Games som eier Fortnite sender nå en strømming av det sorte hullet på alle sine kontoer på sosiale medier.

Kim Martin Flobergseter vil bli proff i Fortnite

Kim Martin Flobergseter mener at neste runde av Fortnite må være noe som overgår alt.

Foto: Sunniva Skarsvåg

Rundt om i verden sitter det millioner og lurer på hva som skjer.

Sannsynligvis er forklaringa enkel nok: Det hele er en godt planlagt oppspill for å laste opp ny programvare for neste kapittel. Kapittel 2.

– Jeg tror og håper at dette er en gigantisk update, sier Kim Martin Flobergseter.

Ei slik nedetid på serverparken har vært vanlig når de nye sesongene har vært lagt inn, men de har basert seg på en allerede eksisterende struktur med kart, geografi og samhandling.

Nå skal det bygges en helt ny verden, og datamengden er trolig så stor at man trenger en lenger nedetid.

– De gjør det til en big deal – så her må de komme opp med noe helt fantastisk eller så kan de miste mange fans. Jeg håper på noe positivt for det profesjonelle samfunnet, sier Flobergseter. Selv har han trappet ned på spillingen .

– Jeg er i jobb nå, og har lagt ambisjonene for Fortnite på hylla en stund. Jeg er 23 år og det er vanskelig å konkurrere mot 16-åringer. Det er så mye man må lære og holde ved like for å være på topp, sier han.

Når kommer Fortnite tilbake?

Dersom man ser på historikken til spillet, burde det være på plass igjen på torsdag 17. oktober. De andre sesongene har alltid hatt torsdagspremiere.

Samtidig, i forkant av hver ny sesong, er det vanligvis noen timer nedetid. Nå går spekulasjonene på sosiale medier om når Fortnite er tilbake.

Twitterbrukeren @Lucas7yoshi mener for eksempel å ha funnet et annet tidspunkt i datakodingen til fortnite.com.

Laster Twitter-innhold

Han skriver at selve «The End» skal slutte på tirsdag 15. oktober klokken 13 norsk tid, like etter dette ble publisert har tidspunktet blitt endret til torsdag 17. oktober klokken 11. Men han har ikke noe mer informasjon om når serverne er oppe og går igjen.

Hemmelig spill

Har du en playstationkonsoll kan du få opp et hemmelig spill. Bruk følgende kombinasjon: opp, opp, ned, ned, venstre, høyre, venstre, høyre, sirkel, X, og options.

Foto: Skjermdump fra twitter

I skrivende stund er det 17.000 seere på videostrømmen til Fortnite på Twitter.

NRK har forsøkt å kontakte Epic Games, men ikke fått svar.