Hopp til innhold

Eirin har samlet inn over 600.000 til søket etter Truls: – Blir helt rørt over givergleden

Privatpersoner i Øksnes gjør alt de kan for å finne savnede Truls (23). På få dager har to initiativtakere nå totalt samlet inn over én million kroner.

Eirin har samlet inn over 600.000 kroner

– Nå går all tid med på å få spredt ordet mest mulig, forteller Eirin Hansen.

Foto: Privat

– Det er helt overveldende. Man blir veldig rørt.

Eirin Hansen er en av de frivillige som har engasjert seg i letingen etter savnede Truls Henrik Johansen, som forsvant på sjøen i Øksnes fredag 15. juni.

I går var flere titalls frivillige engasjert i letinga etter 23-åringen. Privatpersoner har holdt på nærmest døgnet rundt den siste uka. Håpet om å finne ham lever fremdeles.

For å dekke utgiftene til søket videre, fikk Eirin ideen om å starte en innsamlingsaksjon via Vipps. På under ei uke har det tikket inn donasjoner, fra hele landet.

– Med de to siste donasjonene, som hver er på 50.000, runder vi 600.000 kroner. Det er både privatpersoner og bedrifter som gir, sier Eirin.

– Mange ubesvarte spørsmål

Tre personer ble pågrepet tirsdag denne uka, siktet for uaktsomt drap. Mens politiet gjør sitt, fokuserer frivillige på å finne den savnede.

Eirins egen samboer opplevde å miste sin far på sjøen for 22 år siden. Den gang gikk det med 650.000 kroner på leteaksjonen, forteller Eirin.

– Det var den gang, så det er altså snakk om store summer. Bidragene som kommer inn kommer fra Telemark i sør til Finnmark i nord. Jeg takker hver eneste en.

Søk ombord på redningsskøyta Knut Hoem

To redningsskøyter deltar i søket i helga. Her om bord i «Knut Hoem».

Foto: Røde Kors

– Hva vil pengene gå til?

– Pengene går blant annet til leie av en ROV, altså søk med kamera under vann. Leie av utstyr kommer raskt opp i nærmere 50.000 kroner i døgnet, forklarer hun.

En egen innsamlingsaksjon for Redningsselskapet, som en annen frivillig står bak, har i tillegg samlet inn over 500.000. Pengene blir brukt på en viktig og sårt tiltrengt oppgradering på redningsskøyta «Knut Hoem».

Dermed har disse to aksjonene alene samlet inn over én million kroner på kort tid.

Søker også i dag

Politiets operasjonssentral opplyser at det ble igangsatt søk søndag formiddag, og at søket pågår fremdeles.

Hvor store ressurser som er ute i dag, har NRK foreløpig ikke fått klarhet i, men i går var 80 personer involvert.

Selv var Eirin og samboeren ute med egen båt både fredag og lørdag. Hun forteller at mange sitter med ubesvarte spørsmål.

– Hva har skjedd, og hvordan har det skjedd? Mange snakker om det og håper å få svar. Dette er en liten kommune, der alle kjenner alle, sier Eirin, som håper søket kan fortsette med uforminsket styrke i dagene som kommer.

Søket foregår i dette området i Øksnes

Oversiktsbilde av området det søkes i.

Foto: Røde Kors
Fra innsiden av redningsskøyta Knut Hoem

Fra innsiden av redningsskøyta «Knut Hoem» lørdag, som driver søk i området.

Foto: Røde Kors
Tindsøya