23-åring forsvant i sjøen – tre siktet for uaktsomt drap

Tre menn er siktet for uaktsomt drap etter at en 23-åring forsvant i sjøen i Vesterålen sist fredag. De framstilles for varetektsfengsling torsdag.

Leteaksjon etter savnet 23-åring i Vesterålen

Redningsskøyta «Knut Hoem» har i flere dager søkt i området rundt Tindsøya i Vesterålen. Både med redningsscooter og en liten hurtiggående redningsbåt  har vært brukt i søket etter den savnede 23-åringen.

Foto: Redningsselskapet

De tre siktede ble pågrepet tirsdag og vil bli fremstilt for varetektsfengsling i dag. De er siktet for uaktsomt drap og/eller å ha hensatt savnede i en hjelpeløs tilstand, eller medvirkning til dette. De tre er siktet for uaktsomt drap på den 23 år gamle Truls Henrik Johansen.

– Vi ønsker å holde disse så lenge som mulig for å få kartlagt saken og innhente informasjon, sier etterforskningsleder Anne Margrethe Kleczka i politiet til NRK.

Natt til fredag den 15. juni ble en mann i 20-årene fra Øksnes ble meldt savnet etter at en fritidsbåt hadde kantret.

De tre siktede skal ha vært i kontakt med savnede tett opp mot tidspunktet da han forsvant. De ble alle tre plukket opp av Redningsskøyta samme natt.

– De tre siktede ble plukket opp av redningsskøyta samme natt. Vi har derfor grunn til å anta at de har vært i samme område som savnede. Det primære målet til politiet er å finne savnede, parallelt da så driver vi også med etterforskning av en straffesak, sier

Hun opplyser videre at politiet vil sette inn alle tilgjengelige politidistriktet og henter inn kompetanse etter behov. Kripos bistår i etterforskningen. Kleczka vil ikke gå inn på hvor de tre siktede, som nå sitter i varetekt, er hjemmehørende.

Kripos bistår i etterforskning

Politiet jobber videre med å avdekke hva som har skjedd. Lokalt politi får teknisk og taktisk bistand fra Kripos i etterforskningen.

– Vi bistår lokalt politi med etterforskningsledelse, etterforskere, krimanalytisk- og krimteknisk bistand, sier kommunikasjonsrådgiver Axel Due i Kripos til NRK.

Til sammen fire personer i to båter gikk ut fra Øksnes Vestbygd natt til fredag denne uka rundt klokka to. Det var to mann i hver småbåt.

Har gjennomført søk siden fredag

Søkemannskapene konsentrerte seg først og fremst om å søke i området Tunstad/Hjellsandvika på Skogøya da den ene skoen til den antatt omkomne personen ble funnet i dette området.

I en knapp uke er det gjort søk etter den antatt omkomne 23-åringen, uten at han er funnet.

Redningsskøyte utenfor Skogsøya i Øksnes

Redningsskøyta Knut Hoem utafor Skogsøya fredag

Foto: Jens Andre M. Birkeland

Samtidig med etterforskningen pågår fortsatt søket etter den savnede mannen.

Politiet ber publikum være ekstra oppmerksomme. Ved funn av gjenstander i aktuelt område ønsker politiet å bli varslet umiddelbart.

Politiet ber om at publikum tar kontakt med politiet på 02800 dersom de har tips i saken.

Tindsøya