NRK Meny
Normal

– Neste helg kan temperaturen bli tosifret

Mens snøen laver ned på Østlandet, er våren endelig kommet til Nord-Norge. Neste helg kan temperaturen nå opp i ti grader, ifølge meteorologen.

– Det blir mye fint vær framover. Mot neste helg stiger også temperaturene i hele landsdelen, sier vakthavende meteorolog Kristian Gislefoss ved Meterologisk institutt til NRK.

Mandag har det vært drømmevær i store deler av landsdelen, og tirsdag skal det bli like fint.

– Det er ikke en sky å se på himmelen hele tirsdagen, sier Gislefoss.

Onsdag unntaket

Så kommer onsdag, som byr på værukas eneste unntak.

– Da kommer det nok noen byger. Og fordi det fortsatt er en kald atmosfære, kan denne nedbøren komme som snø eller sludd. Men snøen blir ikke liggende, forsikrer meteorologen.

Fra torsdag letter skydekket, og sola titter fram igjen.

– Fra torsdag til og med søndag ser det veldig bra ut med temperaturer på opp mot ti grader. Det blir nok Helgelandskysten som har størst sjanse for tosifrete temperaturer, sier Gislefoss.

Også lenger nord skal det bli finvær den siste uka i april. Troms og Finnmark vil som Nordland få kjølig, men stort sett pent vær fram mot 1.mailhelga.

Sør og nord byttet vær

Et lavtrykk i Norskehavet bidro sist uke til OBS-varsel og dårlig vær. Det er dette lavtrykket, som har gitt megatrøbbel på Østlandet i dag.

– Et høytrykk legger seg mellom Spitsbergen og Jan Mayen og gir det fine været nordpå. Da går lavtrykkene sør for Nordland.