Sender ut OBS-varsel om storm og vanskelige kjøreforhold

Etter drømmepåsken i nord, er de fleste nordlendinger klar for vår. Glem det.

Kolonnekjøring på Saltfjellet

Meteorologisk institutt sendte i dag ut Obs-varsel om nordvestlig liten storm og vanskeligere kjøreforhold på Saltfjellet. FOTO: Susanne Lysvold

Meteorologisk institutt sendte i dag ut Obs-varsel om nordvestlig liten storm og vanskeligere kjøreforhold på Saltfjellet.

– Natt til fredag og fredag morgen ventes vanskelige kjøreforhold på Saltfjellet på grunn av snøbyger og sterk vind. Det vil bli perioder med vestlig og nordvestlig liten storm, 22 sekundmeter, heter det i varselet.

Årsaken til vårstormen er lavtrykksaktiviteten i Norskehavet som gir store deler av landet en fuktig, skyet og kjølig helg. Det blir mye bygevær fra Vestlandet og helt nord til Troms. Finnmark slipper unna det verste.

De nordlige delene av Finnmark slipper noe billigere fra det og får ikke det verste været. Finnmarkingene kan til og med oppleve perioder med sol. Men fortsatt kjølig.

Snø og sludd i Nordland

– På Vestlandet kommer nedbøren som snø i høyden, det gjelder også Trøndelag. Det er litt lavere snøgrense i Nordland som vil få enkelte snø- og sluddbyger, sier vakthavende meteorolog Marianne Foss ved Meteorologisk institutt til NTB.

Helgen blir også relativt kjølig, med temperaturer på rundt null i de nordligste fylkene rundt. Felles for hele landet er at det blir kjøligere om kvelden og natten.

– Langtidsprognosene mer oppløftende

Men meteorologen har noen trøstens ord til slutt, ettersom langtidsprognosene er noe mer oppløftende.

– Vi har prognoser fram til 3. mai som viser at temperaturene generelt er på vei oppover. Allerede neste helg kan det bli noe høyere temperaturer, avslutter Foss.