NRK Meny
Normal

– Jeg blir neppe rikskjendis, men det har vært mange henvendelser

Over en halv million nordmenn var innom sendingen «Skreifiske – torsk for torsk» på NRK2 søndag. I gjennomsnitt fulgte 78.000 personer med til enhver tid fra sofakroken.

Torsk for torsk med Kyrre Brun

– Jeg blir neppe noe rikskjendis, men noen vet nok hvem jeg er nå, sier Kyrre Brun etter å ha vist frem skreifiske på NRK.

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

Kyrre Brun har vært fisker siden 1973, men aldri delt fangsten med så mange som han gjorde på søndag. Da satt 78.000 seere og fulgte med da fiskeren dro inn 2,5 tonn skrei på tre og en halv time i beste sendetid på NRK2.

– Det var spesielt å se meg selv fra stua. Det er ikke akkurat det at jeg tror jeg er høy og mørk, men det ble en bra seanse, ler fiskeren.

Ifølge TV-tallene til TNS Gallup var hele 503.000 mennesker innom i løpet av sendingen. NRK2 hadde søndag kveld en markedsandel på sju prosent. Det er to prosentpoeng bedre enn en vanlig kveld for kanalen.

Positive tilbakemeldinger

Hovedpersonen la ikke skjult på at han var ørlite spent i forkant av programmet. Men at så mange har sett han på skjermen, tar han med knusende ro.

– Jeg gjorde bare det jeg alltid gjør når jeg er alene på havet. Jeg blir neppe noe rikskjendis, men noen vet nok hvem jeg er nå. Det var litt uvant å få det servert på TV-skjermen etterpå, men resultatet ble fint, sier 58-åringen.

Og den erfarne fiskeren har fått mange positive henvendelser etter at programmet gikk på lufta.

– Folk synes det er stas å se hva vi egentlig holder på med der ute. Det var veldig fint vær og mye fisk. Det var fint å få vist fram.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skreifiske – torsk for torsk med Kyrre Brun

– Jeg kunne aldri tenkt meg noe annet yrke. Vi har det fritt og fint. Og på så fine dager som vi har hatt er det ekstra artig å være fisker, sier Kyrre Brun.

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

Blir gjerne med igjen

Kyrre Brun er 58 år og har bodd det aller meste av sitt liv på Stø i Vesterålen. TV-seerne fikk søndag følge med fra sjarkfiskeren la fra kai – til han leverte 2,5 tonn skrei på bruket vel 3,5 timer senere.

– Havet koker. Jeg har aldri opplevd noe liknende, sa sjarkfisker Kyrre Brun under programmet.

Etter en vellykket fangst og TV-sending vil han gjerne være med på mer.

– Jeg er ofte ute på havet, så om noen vil filme meg, skal de bare gjøre det. Jeg er gjerne med igjen.

NRK følger sjarkfisker Kyrre Brun fra han legger fra kai på Stø, til han leverer fisk på bruket i havna 3,5 timer senere.

Se hele programmet der NRK følger sjarkfisker Kyrre Brun fra han legger fra kai på Stø, til han leverer fisk på bruket i havna 3,5 timer senere.