skilleHør MusikknyttskilleNotodden 2006skille_slutt
Musikk Artister 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Musikk > Artistar Sist oppdatert 16:10
Har du tips? Send mail til musikk@nrk.no

spacer
VELG ARTIST
A B C D E F G H I J K L M N O P
Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Andre

Ola Kvernberg Band - by:Larm 2003

Ola Kvernberg, med sterke røtter i folkemusikk, vokste opp på kysten av Møre og Romsdal, og har fra svært ung alder av vært en aktiv musikant under konstant utvikling.

Publisert 23.01.2003 10:23.
Han har tilbragt mangfoldige timer i orkester, spelemannslag, gammaldansorkester, i tillegg til å ha skolert seg klassisk gjennom 10 år i den kommunale musikkskolen.

I en alder av seksten fant Ola veien til jazz, med særlig forkjærlighet for Oscar Petersons eminente pianospill, som for den unge nordmannen har blitt et forbilde på hva swing egentlig dreier seg om.

Ola hadde sitt offisielle gjennombrudd ved et spontant møte med de ikke ukjente Hot Club de Norvège under den årlige Django-festivalen i Oslo, noe som resulterte i utgivelsen «Hot Club de Norvege presenting Ola Kvernberg & Jimmy Rosenberg».

Platedebuten fikk strålende kritikker, hvor bl.a. Dagbladets Terje Mosnes rullet 6 på terningen. Siden har Ola spilt på bortimot alt av jazzfestivaler i Norge, samt turnert i utlandet, mottatt en rekke priser, og medvirket på ytterligere fire utgivelser, inkludert den sterkt roste soloplaten «Violin».

(Gjengitt med tillatelse fra by:Larm).

Siste saker:

Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no