skilleHør MusikknyttskilleNotodden 2006skille_slutt
Musikk Artister 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Musikk > Artistar Sist oppdatert 16:10
Har du tips? Send mail til musikk@nrk.no

spacer
VELG ARTIST
A B C D E F G H I J K L M N O P
Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Andre

Elusive - by:Larm 2003

Det er en kjent sak at Norge har i flere år hatt en jevn eksport av black metal. Mediene har ikke vært like flittige til å nevne at vi også har en god kjerne av rockband innenfor den mer gotiske nisjen som også har sitt hovedmarked i andre land.

Publisert 23.01.2003 10:25.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Elusives røtter går tilbake til 1997, men de slapp ikke sitt første album før i 2001. «Destination Zero» kom på tyske Pandaimonium Records og har fallt i god jord hos kritikere over hele Europa.

Kjernen i bandet er Jan Barkved og Tommy Olsson - sistnevnte med en fortid i Theatre of Tragedy, et annet sentralt navn innen teatralsk og melankolsk rock.

Elusive er gothrock med klare referanser til gamle guder som Sisters of Mercy og Fields of Nephilim, men man kan også finne elementer av Billy Idol og Bob Dylan.

«I´d give this ten and a half if I was allowed! (Gothic Eye, UK) «Elusive har laget en knakende god skive» (Scream Magazine, Norge). «The best album in 15 years!» (Amboss, Tyskland) It´s been a long time since I heard a debut album succeed in such a way» (Equinoxe, Tyskland).

(Gjengitt med tillatelse fra by:Larm).

Siste saker:

Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no