skilleHør MusikknyttskilleNotodden 2006skille_slutt
Musikk Artister 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Musikk > Artistar Sist oppdatert 16:10
Har du tips? Send mail til musikk@nrk.no

spacer
VELG ARTIST
A B C D E F G H I J K L M N O P
Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Andre

Dadafon - by:Larm 2003 (ALARMNOMINERT)

Dagbladets musikkredaksjon kåret nylig Dadafons «Vistor» til årets andre beste norske utgivelse, rett i hælene på Jaga Jazzists «The Stix».

Publisert 23.01.2003 10:25.
Det har ellers haglet toppkarakterer og superlativer over denne utgivelsen, som er bandets andre album under Dadafon-navnet.

Kristin Asbjørnsen har en stemmeprakt og en scenemessig tilstedeværelse som gjør henne til en av landets aller sterkeste frontfigurer, noe som har fått tyske kritikere til å kalle henne for «Bjørk for viderekommende» og «en jazz-diva for det 21. århundret».

Dadafon er nominert i Alarms jazz-klasse, men kunne nok like gjerne vært plassert i pop- og rock-kategoriene, med en aldri sviktende teft for fengende temaer, inderlige arrangementer og rytmisk lekenhet.

«Asbjørnsens stemme er i seg selv et unikt instrument, og kombinasjonen av ulike vokaluttrykk, elektriske gitarer, cello og diverse mer eller mindre eksotiske perkusjonsinstrumenter gjør «Visitor» til noe av det mest forfriskende i norsk popmusikk siden Wunderkammer og Kaizer’s Orchestra.» (Terje Mosnes, Dagbladet).

(Gjengitt med tillatelse fra by:Larm).

Siste saker:

Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no