Vanvittig brassespark senket AaFK: – Vakreste i 2015

I en fartsfylt affære var det Start som var mest effektive foran motstanderens mål.

Vilhjalmsson

BRASSESPARK: Matthías Vilhjálmsson scoret på brassespark etter bare ett minutt i kampen mot AaFK.

Start-jubel

JUBEL: Start hadde mye å juble for i oppgjøret mot AaFK i Kristiansand.

En ting er å få et tidlig mål rett i fleisen, men måten Matthias Villhjalmsson ønsket Aalesunds Fotballklubb velkommen til Kristiansund på var av det spektakulære slaget.

Bare ett minutt var spilt da islendingen ekspederte ballen i vinkelen med et lekkert brassespark.

– Jeg tror det må være det flotteste målet jeg har scoret. Det gikk på instinkt og jeg traff veldig godt, sier Vilhjálmsson til NRK

Start-trener, Mons Ivar Mjelde, var fra seg av begeistring over målet.

– Dette er noe av det mest fantastiske jeg har sett. Det er sjelden vi ser scoringer av dette formatet i norsk fotball, det vakreste i 2015, mener han.

Han er ikke overrasket over at akkurat Vilhjalmson utførte den spektakulære manøveren.

– Dette har jeg sett han gjøre ofte på trening, men å få det til i kamp er noe helt annet, sier Mjelde.

Se det utrolige målet:

Reporter: Halvor Ekeland.

Scoring annullert

Bare fire minutter etter brassemålet trodde Mustafa Abdellaoue at han skapte balanse i regnskapet, men spissen ble avblåst for offside etter han hadde bredsidet et innlegg i mål.

Det var en kamp med to angrepsvillige lag i Kristiansand, og begge lag hadde flere store målsjanser. Men når AaFK ikke klarte å få hull på byllen, straffet et kontringssterkt Start-lag dem nok en gang.

To scoringer på to minutt

I det ene øyeblikket var AaFK i angrep, i det neste stod det 2–0 på måltavla på Sør Arena. Starts juvel, Kristoffer Ajer, ble spilt fri på høyrekanten og slo fint inn bak AaFKs forsvarsfirer. På bakerste stolpe ventet sørlendingen Espen Børufsen og satt enkelt inn dagens andre mål.

Minuttet etter reduserte derimot AaFK og tente et nytt håp om poeng. Starts ene islendingen hadde notert seg på scoringslisten og AaFKs Aron Thrandarson ville ikke være noe dårligere. Han satt Oddbjørn Lies innlegg i mål med en volley fra kloss hold.

Straffemål på tampen

I det 84. minutt fikk Start en straffe som kunne sette en endelig spiker i AaFK-kista. Etter litt klabb og babb i feltet stoppet AaFKs midtstopper Tero Mäntylä et skudd med hånden. Dommer blåste straffe og Ajer fikk æren av å trille den i hjørne fra ellevemeteren.

– Vi gjør for mange feil. Vi angriper i korridorer når vi skal vende spillet, og Start får kontring på kontring. Jeg er mest skuffet over at vi ikke gjør det vi har øvd på. Vi går i fellene gang på gang, og det er avgjørende for kampen , mener AaFK-trener Trond Fredriksen om eget lags spill.

Med denne hjemmeseieren klatret Start opp på plassen over AaFK på tabellen.