Hopp til innhold

Historisk TV-samarbeid starter valgkampen

De fire mediehusene Tidens Krav, Romsdals Budstikke, Sunnmørsposten og NRK Møre og Romsdal starter valgkampdekningen med en historisk TV-sending på nett. Det er første gang mediehusene samarbeider på denne måten.

Nå starter Valgkampen i Møre og Romsdal. Følg debatten her, i en samsending mellom Tidens Krav, Romsdals Bustikke, Sunnmørsposten og NRK Møre og Romsdal.

Valglogo
Berit Susanne Kjølås

Bibbi Kjølås er NRKs programleder.

Foto: Terje Reite / NRK

Tidspunktet er 20. august fra klokka 17.30 og sendestedet er kulturhuset Plassen i Molde. Sendingen kan du se på nettsidene til Tidens Krav, Romsdals Budstikke, Sunnmørsposten og NRK Møre og Romsdal.

– Vi gleder oss, og tror dette skal bli veldig bra. Forhåpentligvis kommer det mye publikum i salen. Det er lov å be om ordet, og vi kommer til å ha reporter som skal lodde stemningen blant publikum, sier NRKs programleder Bibbi Kjølås.

Er det viktig med et samlet fylke, eller er det like greit at det hele sprekker?

Spørsmål i fylkes-debatten

Kjølås skal lede debatten om Møre og Romsdals fremtid. Da kommer man ikke utenom fogderistridighetene i fylket.

– Er det viktig å ha et samlet fylke, eller er det like greit at det hele sprekker, er et av spørsmålene som blir stilt. Bakgrunnen er opprivende stridigheter, ikke minst sykehussaken på Nordmøre og i Romsdal. Men også saker som kommunereformen og politireformen har satt fylkesgrensene på prøve.

Jeg håper debatten engasjerer ungdom

Hilde-Christine Brevik

Tidens Krav kommer til å sette hovedfokus på utdanning under arrangementet på Plassen. Mye tyder på at frafall i den videregående skolen, og hvordan politikerne kan sikre gode utdanningstilbud blir tema i denne bolken. Journalist Hilde-Christine Brevik blir debattleder.

Hilde-Christine Brevik

Hilde-Christin Brevik kommer fra Tidens Krav.

Foto: Ellen Marie Pedersen Gustad / Tidens Krav

– Vi i Tidens Krav gleder oss veldig til felles valgsending. Jeg forventer et godt forberedt panel, slik at vi får en god og konstruktiv debatt. Temaet for vår debatt er utdanning, og jeg håper spesielt at panelet greier å gjøre debatten interessant og informativ for unge velgere som er i skole- og utdanningssituasjon.

– Som debattleder skal jeg gjøre så godt jeg kan for at alle skal få like mye taletid. I slike debatter er det ofte noen som spiser av andre sin tid. Det vil jeg prøve å unngå.

Nedturen i oljebransjen har gitt næringslivet store utfordringer.

Jan Erik Røsvik

Sunnmørsposten kjører temaet «næringsliv». Her kommer det til å handle blant annet om nyskaping og arbeidsplasser.

Jan Erik Røsvik

Jan Erik Røsvik er Sunnmørspostens debattleder.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Næringslivet står overfor store utfordringer, spesielt i forbindelse med nedturen i oljebransjen. Og det er viktig at også lokale politikere gjør seg opp en mening om hvordan denne situasjonen kan håndteres fra politisk hold. Rikspolitikerne sitter nok på de sterkeste virkemidlene, men man skal ikke undervurdere lokalpolitikernes rolle i dette bildet heller, sier Sunnmørspostens Jan Erik Røsvik.

Det er en utfordring for fylket å beholde de unge.

Ole Bjørner Loe Velde

Romsdals Budstikke har ansvar for temaet «ung». Her blir spørsmålet hvordan Møre og Romsdal kan gjøres til en attraktiv og god plass å bo og jobbe på. Debattleder er Ole Bjørner Loe Velde.

Ole Bjørner Loe Welde
Foto: Kjell Langmyren / Romsdals Budstikke

En av Møre og Romsdals største utfordringer er å beholde de unge, og spesielt de unge kvinnene. Dette håper vi at vi får en god politisk debatt om, der vi også får frem de konkrete, politiske virkemidlene, sier Loe Velde.

Samarbeid gjør store tema enda større.

Hallstein Vemøy

Sendingen starter på alle mediehusenes nettsider torsdag 20. august klokka 17.30. Distriktsredaktør Hallstein Vemøy sier det er viktig for NRK å samarbeide med nærliggende mediehus.

Vi konkurrerer på nyhetsstoffet, men ved å gå sammen om et arrangement som dette gjør vi de store temaene enda større. Her bringer vi tema og politikk frem på en felles arena, sier Vemøy.