Hopp til innhold

Vågnes: – Jeg er veldig bekymret

Molde, AaFK og Hødd har alle prestert dårligere enn forventet denne sesongen, mener Reidar Vågnes. Den eneste oppturen står Kristiansund BK for.

Reidar Vågnes

BEKYMRET: Reidar Vågnes er bekymret over sesongen flere av lagene i Møre og Romsdal har hatt.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Sander Svendsen

UNDERPRESTERER: Molde har prestert under hva som er forventet, mener Vågnes.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Et kjapt Google-søk på «beste fotballfylke» gir deg muligheten til å lese en rekke artikler hvor det nærmest blir konstatert at Møre og Romsdal er norgesledende i ballsporten.

Men slik situasjonen er nå, er det nok få som vil rope like høyt. For selv om det er to lag i hver av de to øverste divisjonene, er det ingen andre enn Kristiansund BK som kan skryte av gode prestasjoner denne sesongen.

– Jeg hadde forventet at Molde skulle kjempe om seriegullet i år. Den kampen er over. Jeg hadde forventet at AaFK skulle klare seg med god margin. Det ser ut til å bli tøft. Og jeg hadde forventet at Hødd skulle kjempe om play-off-plass. Det tror jeg kan bli vanskelig selv om de opplevde et lite løft på slutten av vårsesongen, oppsummerer Reidar Vågnes.

Han har hatt ulike stillinger i alle de tre nevnte klubbene tidligere.

– En skrekkopplevelse

Trond Fredriksen

NEDRYKKSPLASS: Trond Fredriksen fortviler under kampen mot Brann hvor AaFK tapte 6–0.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Molde ligger for øyeblikket på en skuffende 8. plass. Søndag tapte de for fjerde gang på de fem siste kampene. Denne gangen mot Sarpsborg 08. Romsdalslaget har faktisk ikke vunnet i eliteserien siden 21. mai.

– Der er forklaringen at de holder på å bygge opp igjen et lag. De har solgt og er nå i en prosess der de reinvestere og erstatter de nøkkelspillerne som ble solgt. Jeg tror Molde kommer til å komme sterkt utover høsten, for de har midler og har kjøpt gode spillere, mener Vågnes.

Når det gjelder fylkets andre eliteserielag er Vågnes langt fra like optimistisk. AaFK ligger per dags dato på nedrykksplass og står med kun én seier på de siste ti kampene.

– Når det gjelder Ålesund, er jeg veldig bekymret må jeg innrømme. Kampen mot Brann var en skrekkopplevelse for alle oss som holder med AaFK. Jeg kunne sagt mye, men jeg er i alle fall veldig betenkt. Jeg tror det blir tøft å holde seg hvis de ikke forsterker seg med to-tre spillere i dette overgangsvinduet, spår Vågnes.

Kristiansund eneste positive

Møre og Romsdal opplevde en slags storhetstid på fotballbanen mellom 2009 og 2014. Molde tok tre seriegull og to cupgull. AaFK vant cupen i 2009 og 2011. Og Hødd ble cupmester i 2012. 2010 var det eneste året der et lag fra Møre og Romsdal ikke tok et av to store trofeene.

I årets sesong er det Kristiansund som er fylkets fotballstolthet. De leder 1. divisjon og styrer mot sitt første opprykk til Eliterserien i klubbens 13 år gamle historie.

– Den som har fulgt KBK vet at de har hatt prestasjonsforbedring hvert år, så de fortsetter bare en veldig positiv trend. De har bygd stein på stein og det er imponerende måten de har bygd lag og klubb på, skryter Vågnes.

– Det ser ut som det kan bli opprykk til eliteserien, mener han.