Hopp til innhold
Ungdomspanelet i Møre og Romsdal 2017-2018
Foto: Elin J. Lyngstad

Ungdommens fylkesting

 • Arrangerer Ungdommens fylkesting i Molde

  I helga arrangeres Ungdommens fylkesting i Molde. Ungdom fra kommuner i hele fylket deltar for å løfte frem saker de synes er viktige. Søndag blir det valgt hvem skal sitte i ungdomspanelet det kommende året. Da skal de også vedta hva de skal jobbe med. Store deler av lørdagen har gått til å utveksle meninger og snakke om hva de er opptatt av.

   Ungdommens fylkesting i Møre og Romsdal 2022
  Foto: Annabelle Kårvåg Sørensen / NRK
 • Ungdommens fylkesråd 20 år

  Ungdommens fylkesråd i Nordland fyller 20 år i år. Leder Oda-Regine Elvenes fra Sortland mener rådet er viktig: – Vi har alltid vært en stemme og holdt politikerne i ørene og sa at dere bestemmer ingenting for oss uten oss.

  Oda-Regine Elvenes
  Foto: Håvard S. Mækelæ/Bladet Vesterålen
 • Kåra til Årets ungdomsråd

  Ungdomsrådet i Herøy fekk prisen for Årets ungdomsråd 2021 i Møre og Romsdal. Maria Sævik og Sivert Sporstøl Leine presenterte sin kommune på Ungdommens fylkesting, og dei meiner samspelet med kommunestyret har vore ein suksessfaktor

  Herøy, Årets ungdomsråd
  Foto: John Moldver Salthammer
 • – Kjempar framleis for å bli høyrt

  Fredag ettermiddag møtes 80 ungdommar i Molde for å vere med på ungdommens fylkesting. Der skal det blant anna veljast nytt ungdomspanel for neste periode. Leiar av ungdomspanelet Urtė Karanauskaitė, seier ungdom framleis kjempar for å bli høyrt av politikarane. – Man kan si at den viktigaste saka er ungmedverknad, seier ho. Ungdommens fylkesting skal også velje ny ungdomskommune i Møre og Romsdal. Det siste året er det Halsa som har hatt tittelen. (Bilde: Ungdomspanelet i Møre og Romsdal 2017-2018)

  Ungdomspanelet i Møre og Romsdal 2017-2018
  Foto: Elin J. Lyngstad
 • Nytt ungdomspanel

  Urtė Karanauskaitė fra Sande er valgt til ny leder for Ungdomspanelet i Møre og Romsdal. Ulv Karlsen Ottem fra Sunndal blir nestleder. Det nye ungdomspanelet ble valgt under Ungdommens fylkesting i Ålesund i helga.

  Ungdomspanelet i Møre og Romsdal 2017-2018
  Foto: Elin J. Lyngstad