Ulykke om bord i «Nordstar»

Oppsummert

Ein mann omkom i ei ulykke om bord i Giske-trålaren «Nordstar».

 • Falt ned i tank

  Mannen i 40-årene som omkom om bord i Giske-tråleren «Nordstar» var på vei ned i en tank da han falt. Det skriver Sunnmørsposten som har fått innsyn i skipperens rapport til Sjøfartsdirektoratet. Ifølge avisen var mannen på veg ned i tanken, da han merket at det var for lite oksygen, og begynte å klatre opp igjen. Han skal så ha falt ned til bunnen av tanken og det tok ifølge rapporten 30–45 minutter å få han ut. Det ble sett i gang livreddende førstehjelp, men livet stod ikke til å redde. Obduksjonsrapporten og endelig dødsårsak er ennå ikke klart.

 • Ventar på obduksjonsrapporten

  Politiet ventar framleis på obduksjonsrapporten etter at ein mann i 40-åra omkom om bord i Giske-trålaren Nordstar. Mannen døde under arbeid i ein ensilasjetank 11. juni. – Vi kan så langt ikkje seie noko eksakt om dødsårsaka før obduksjonsrapporten er klar, seier politijurist Magne Kvalvik. Han fortel vidare at dei er godt i gang med etterforskinga og at det er naturleg å sjå på skipets sikkerheitsrutinar ettersom dødsfallet skjedde under arbeid om bord i båten.

 • Frigir navn etter dødsulykke

  Det var den 41 år gamle Andris Polis fra Latvia som omkom i ei arbeidsulykke om bord i tråleren «Nordstar» i internasjonalt farvatn utenfor Island tirsdag 10. juni, opplyser politiet. «Nordstar» er registrert i Giske kommune i Møre og Romsdal og mannen var også bosatt i Giske, ifølge Sunnmørsposten. De pårørende er varslet. Torsdag startet politiet og Havarikommisjonen undersøkelser av ulykken.

 • Politiet har gjennomført avhøyr

  Robert Hjelmeseth, etterforskingsleiar i politiet, seier til NRK at dei har avhøyrt fleire personar knytt til dødsulykka om bord i Giske-trålaren Nordstra søndag. Dei har også hatt kriminalteknikarar frå politiet som har gjort undersøkingar om bord i båten.