NRK Meny

Ulykke om bord i «Nordstar»

Oppsummert

Ein mann omkom i ei ulykke om bord i Giske-trålaren «Nordstar».

 • Frigir navn etter dødsulykke

  Det var den 41 år gamle Andris Polis fra Latvia som omkom i ei arbeidsulykke om bord i tråleren «Nordstar» i internasjonalt farvatn utenfor Island tirsdag 10. juni, opplyser politiet. «Nordstar» er registrert i Giske kommune i Møre og Romsdal og mannen var også bosatt i Giske, ifølge Sunnmørsposten. De pårørende er varslet. Torsdag startet politiet og Havarikommisjonen undersøkelser av ulykken.

 • Politiet har gjennomført avhøyr

  Robert Hjelmeseth, etterforskingsleiar i politiet, seier til NRK at dei har avhøyrt fleire personar knytt til dødsulykka om bord i Giske-trålaren Nordstra søndag. Dei har også hatt kriminalteknikarar frå politiet som har gjort undersøkingar om bord i båten.

 • I gang med undersøkingar.

  Havarikommisjonen har i dag gjort undersøkingar om bord i Giske-trålaren «Nordstar». Ein mann omkom i ei ulykke om bord i båten søndag kveld. – Ulykka skjedde under arbeid i ein tank med fiskeavfall. Vi har i dag jobba for å finne ut kva som skjedde og snakka med dei som var nærast ulykka, seier Bjørn Bratfoss, undersøkingsleiar i Havarikommisjonen. Han vektlegg likevel at dei er i startfasen av undersøkingane, og at dei no prøver å skape seg eit bilde av det som har skjedd. – Det er for tidleg å seie noko sikkert om hendingsgangen eller dødsårsaka, seier Havarikommisjonen til NRK. Det blei ifølgje smp.no sett i gang hjarte- og lungeredning av mannskapet om bord, men livet stod ikkje til å redde.

 • Mann omkom i ulykke på Giske-tråler

  En av mannskapet om bord på Giske-tråleren «Nordstar» omkom i det rederiet betegner som en tragisk ulykke, skriver Sunnmørsposten. Saken vil bli etterforsket av politiet og havarikommisjonen når tråleren kommer i havn i Ålesund. Ulykken skjedde søndag kveld i internasjonalt farvann i nærheten av Island. Mannen var i 40-åra og bosatt i Giske, skriver avisen.