Normal

Solskjær blir ny manager i Molde

Ole Gunnar Solskjær har inngått en ny avtale med Molde fotballklubb, det opplyser klubben i en pressemelding.

Ole Gunnar Solskjær

NY TRENER: Her er Ole Gunnar Solskjær tilbake på treningsfeltet som ny manager i Molde FK. Ved siden av står Erling Moe, som har fungert som trener etter at Tor Ole Skullerud fikk sparken.

Foto: Roar Strøm

Solskjær

NY TRENER: Ole Gunnar Solskjær er ansatt som ny manager i Molde Fotballklubb.

Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpix

Molde Fotballklubb har inngått en 3,5 års avtale med Ole Gunnar Solskjær som gjør han til ny manager i klubben. Solskjær trer inn med øyeblikkelig virkning og allerede torsdag leder han laget mot Celtic i Europaligaen.

Manageren vil bli presentert på en pressekonferanse klokken 12.30 i Molde. Styreleder i Molde Fotballklubb, Øystein Neerland, og administrerende direktør, Tarje N. Jacobsen, vil også være til stede på pressekonferansen.

Nordmøringen ledet laget også i årene 2011–2014 og opplevde umiddelbar suksess. Allerede i sin første sesong ledet han klubben til deres første seriegull gjennom tidene, og gjentok bragden i den påfølgende sesongen. Solskjær plasserte også et nytt cupgull i pokalskapet på Aker Stadion i løpet av sin første periode i klubben.

Vi streamer pressekonferansen fra kl. 12.30:

Molde fotballklubb inviterer til pressekonferanse. Ole Gunnar Solskjær presenteres som ny manager i klubben.

– Ikke veldig overraskende

Karl-Petter Løken

NRKs fotballekspert, Karl Petter Løken, mener det ikke var overraskende at Solskjær ble ansatt.

Foto: Richardsen / SCANPIX

NRKs fotballekspert, Karl Petter Løken, mener det er naturlig at Solskjær vender tilbake til gamleklubben.

– Han hadde stor suksess der. Da fikk han jo brukbart med ressurser, og jeg synes ikke det er veldig overraskende at han drar tilbake. Jeg fikk en følelse av det da han tok deljobben i Kristiansund. At han higa etter å komme tilbake på feltet. Og aller helst på feltet til et godt lag, sier Løken.

Har han mye å tape nå?

– Det er en fallhøyde etter nedturen i Cardiff. Molde er heller ikke det beste laget i øyeblikket. Men det er et godt mannskapet, og de har en bred tropp. Så Solskjær får gode forutsetninger, mener han.

– Nå har han ladet batteriene og fått tenkt gjennom det han har opplevd som trener. Det blir på mange måter en ny start, legger fotballeksperten til.

– Jeg er sulten igjen

Klubben la selv ut et intervju med Solskjær på sine egne hjemmesider onsdag. Der forteller Solskjær blant annet at han gleder seg til å igjen lede klubben fra sidelinjen.

– Jeg har hatt et friår og nå begynte jeg å bli sulten på å komme på et høyere nivå igjen. Jeg har hatt dialog med Molde en stund og det trigget meg. Jeg er sulten igjen, han.

Og allerede nå har Solskjær fokus på å erobre toppen av norsk fotball fra Rosenborg.

– Vi må snu trenden vi har hatt i år, og det må gjøres skikkelig. Vi må vinne tilbake marginene, og se på hvorfor klubben er nummer sju i år etter å ha vært suveren i fjor. Vi må få opp sulten for å ta opp kampen mot det laget som har stukket av i år, sier kristiansunderen.

Se hele intervjuet som ble lagt ut på Moldes hjemmesider her:

Her er Solskjær tilbake på treningsfeltet:

Her er Ole Gunnar Solskjær tilbake på treningsfeltet til Molde FK.

Manchester United, som Solskjær spilte for i en årrekke, gratulerer via Twitter:

Laster Twitter-innhold