Hopp til innhold

Smøla kom seg akkurat ikke til superfinale

Deltagerne fra Møre og Romsdal ble med knappest mulig margin slått ut i den innledende runden av landsfinalen i Klassequizen. Likevel er de for det meste fornøyd. – En stor opplevelse, sier deltagerne.

Klassequizfinale Møre og Romsdal

De var dypt konsentrerte deltagerne fra Smøla ungdomsskole. For når de smarteste tiendeklassingene i landet skal konkurrere mot hverandre er også spørsmålene litt vanskeligere forteller Ole Edvard Myrvold, Johannes Olsen Munkli og Ingrid Dalheim Iversen.

Foto: NRK

– Det var surt, men det har vært en kjempeopplevelse, sier Johannes Olsen Munkli.

Sammen med Ole Edvard Myrvoll og Ingrid Dalheim Iversen representerte deltagerne fra Smøla ungdomsskole Møre og Romsdal under den store tv-sendte landsfinalen i Klassequizen lørdag kveld.

Endte i ekstraomganger

Finalen Klassequiz

Deltagere fra hele landet var sammen i Oslo. I løpet av oppholdet fikk deltagerne fra Smøla seg mange nye venner som de holder kontakt med både på Facebook og Snapchat.

Foto: NRK

1300 elever har konkurrert på radio med ett mål for øye – nemlig å kunne smykke seg med tittelen Norges smarteste tiendeklassinger. 453 lag ble i løpet av de innledende rundene rundt om i fylkene til 19. Lørdag kveld møttes de til den avgjørende finalerunden.

Finalen var todelt. Først skulle alle de nitten lagene gjennom førti spørsmål, fordelt på ti kategorier, før tre lag skulle videre til superfinale.

Smøla hang godt med hele veien og da førti spørsmål var stilt og besvart var Østfold og Oslo med 36 poeng hver, klare for superfinale. Smøla, Akershus og Nord-Trøndelag hadde alle 33 poeng hver og kom på en foreløpig delt tredjeplass.

De måtte dermed ut i en ekstra runde for å avgjøre hvem som skulle bli den tredje og siste superfinalisten.

Ekstraoppgaven var et puslespill hvor det var om å gjøre å bli fortest ferdig.

Deltagerne fra Smøla kjempet iherdig, men måtte se seg slått av Nord-Trøndelag, som dermed gikk videre til superfinale.

– Hun var altfor kjapp

Oslo Klassequiz

Laget fra Oslo stakk av med seieren.

Foto: NRK

– Hun på laget til Nord-Trøndelag var altfor kjapp. Vi rakk ikke tenke før hun var ferdig, sier deltagerne fra Møre og Romsdal.

Munkli forteller at når de først kom så nærme, så hadde de håpet å komme seg til superfinalen. Men de gjorde sitt beste.

– Vi hadde ikke forventet å komme så langt engang, så vi er kjempefornøyd med fjerdeplass, samtykker Iversen.

Lagkamerat Ole Edvard Myrvoll innrømmer at han kjente litt på skuffelsen.

– De andre lagene så selvsikre ut mens de svarte på spørsmålene, så jeg tenkte egentlig at vi ikke hadde sjanse, men så kom vi jo til ekstraomgang. Å tape der var surt. Jeg ble skuffa, sier han.

– En stor opplevelse

Ekstraomgang Klassequiz

I ekstraomgangen var det om å gjøre å først klare å pusle sammen delene til en «T».

Foto: NRK

Deltagerne fra Møre og Romsdal hadde hektiske dager i Oslo under innspilling av finalen. Allerede fra de landet på Gardermoen sto fjernsynskameraene klare for å filme deres minste bevegelser.

– Akkurat det var litt slitsom. Vi måtte gå ut av ankomsthallen fire ganger før de var fornøyd. Det var uvant, forteller Munkli som passet godt på hva han sa hver gang kameraene var i nærheten.

Men selv om mange trodde at det kunne føre til ekstra press for deltagerne at de nå skulle svare for seg på tv, og ikke på radio, så gikk det overraskende greit.

– Det var mindre intenst å svare på tv. På tvvar det mer opphold mellom rundene.

Iversen synes det var en interessant opplevelse, men kunne ikke tenke seg å jobbe med tv i fremtiden.

– Nei, det blir for mye venting, ler hun.