Ved samlebåndet i Hjørungavåg på Sunnmøre pakkes det nye produktet som krydres med ris, malt, salt og pepper.
Sagohachi er en delikatesse basert på norsk sild. Japanerne utvikler stadig nye matoppskrifter.
– Dette produktet er mest populært i Nord- Japan, der de har en bra tradisjon på denne måten å gjøre det på. Og nå prøver de å få det på resten av markedet i Japan, forteller Rune Hoddevil som er daglig leder ved Norway Pelagic.
Glemt silda
Nordmenn derimot, har nesten glemt av silda. Det skal det bli en forandring på ifølge Ole Jonny Hjelmeset, som er kokk på Maki restaurant i Ålesund.
– Silda har vært en tradisjonsrett, det var en fattigmannskost før. Men i dag begynne det å bli eksklusivt, forklarer han.
Les også:
En uke med sild
En av hans favoritter er sprøstekt sild med poteter, smørfett og rømme. På Maki restaurant skal det være en hel uke med sild på menyen, forteller han.
– Vi prøver alltid ut forskjellige retter også ser vi hva vi liker selv også håper vi gjestene liker det.
I dag var de heldige med retten og kokken er fornøyd.
– Jeg likte det faktisk. Jeg har ikke vært så vant med sild selv heller, men nå begynner vi å snakke, sier han leende.