Reisebyråene har travle dager

Når regnet høljer ned lar vi finanskrise være finanskrise - og strømmer til reisebyråene.

Silje Viken Skarlund

Silje Viken Skarlund i Ticket har stor pågang i regnværet.

Foto: Maria Therese Mostrøm / NRK

Ticket Feriereiser i Ålesund har opplevd en økning på mellom 5 og 10 prosent, til tross for at det tidligere har vært dystre spådommer for feriesalget i sommer.

- Prioriterer ferien

- Vi har hatt kø hele uken, og mellom fem og ti prosent økning hittil i år. Jeg tror folk prioriterer ferien. De fleste har en stressende hverdag og da er det godt å komme bort og lade batteriene, sier Silje Viken Skarlund, daglig leder i Ticket reisebyrå i Ålesund.

Og i år er det ikke den tradisjonelle sydenturen som har vært mest populær.

- Vi har hatt aller mest økning i salget av cruise. Folk har fått opp øynene for dette med å bo på et flytende hotell som tar deg fra sted til sted uten at du trenger å pakke. Dessuten er nesten alle avganger fra Vigra og Molde nå fulle, sier Viken Skarlund.

- Mer utfordrende bestillinger

Også Astrid Tomren hos VIA Ferieverden i Molde har det travelt, særlig når været er grått.

- Pågangen varierer veldig. Det kan være stille en stund, så kommer det plutselig et rush. I dag har vi hatt stor pågang, og hvis man ser på værmeldingene forstår man kanskje hvorfor. De fleste avgangene fra Molde er nesten helt fulle, så vi sliter litt med å finne turer til de som ønsker å reise nå.

Sjekk været på yr.no

Det selges mindre tradisjonelle strandferier, og flere opplevelsesreiser og turer med rutefly, forteller Tomren.

- Jeg tror ikke folk reiser noe særlig mindre i år enn i fjor, men vi ser en markant dreining bort fra charterreiser og mot blant annet rundreiser og cruise. Charterreiser er jo enkelt for folk å bestille selv på nettet, mens en tur til Australia med rutefly kan være greit å få hjelp til.