Hopp til innhold

Pus reddet fra dypet i Fannefjordtunnelen

Kanskje var pus dumpet i Fannefjordtunnelen. Eller kanskje hadde hun havnet der ved et uthell. Heldigvis ble hun sett av en observant busspassasjer. Og så ble redningsaksjonen satt i gang.

Pus i Fannefjordtunnelen

Her har pusefrøkenen akkurat fått kommet inn i bilen. Hun viste seg å være en meget tillitsfull pus. Nå har hun fått seg et fosterhjem hos en familie i Kristiansund.

Foto: Signe Bugge Lauvrak

På vegkanten, helt i bunnen i den undersjøiske Fannefjordtunnelen i Molde, lå hun støvete og sammenkrøllet mens bilene suste forbi.

Signe Bugge Lauvrak

Signe Bugge lauvrak tenkte straks hun måtte gjøre noe, og kjørte ned til bunnen av Fannefjordtunnelen for å finne katten.

Foto: Privat

Hun lå der redd og prøvde å gjøre seg så liten som mulig. Det så ut som om hun prøvde å klamre seg til asfalten, sier Signe Bugge Lauvrak, som kjørte ned i tunnelen for å finne den lille katten.

Melding på Facebook

Signe Bugge Lauvrak hadde sett en melding på Facebook-siden til dyrehjelp-organisasjonen Kattens vern i Molde.

KATT I FANNEFJORDTUNELLEN! Er det noen i Molde som kan kjøre i Fannefjordtunellen, retning Bolsøya. Katt på høyre side et lite stykke ned første delen av tunnelen observert av en på bussen..... Ei time sia drøyt, og vi så ikke beskjeden før nå! Er en time unna selv, så kan noen som er nærmere ta en tur, please? Den var observert levende, men krøllet sammen!

– Måtte gjøre noe

Den observante busspassasjeren hadde nemlig ringt til Kattens vern. De fikk ikke dratt ut selv, men la ut denne meldingen på sin Facebook-side. Meldingen viste seg å være effektiv. Signe Bugge Lauvrak fra Molde jobber til daglig i dyrebutikk. Hun var ikke sen om å kjøre direkte til Fannefjordtunnelen.

Det var kveld, og jeg skulle akkurat til å legge meg. Men jeg hadde fri dagen etter. Så jeg satte meg i bilen, for jeg tenkte at jeg måtte gjøre noe, sier hun til NRK.

Signe Bugge Lauvrak føler seg sikker på at katten må ha blitt dumpet i tunnelen, eller at den har havnet der ved et uhell.

Jeg kan i alle fall ikke forstå at en kattunge har gått halve strekningen inn i Fannefjordtunnelen for så å stoppe.

– Skjer stadig vekk

Hilde stenmark

Hilde Stenmark Kvennes i Kattens vern i Molde.

Foto: Torilld Øvrelid / NRK

Dyrehjelporganisasjonen Kattens vern opplyser at dumping av katt fortsatt har et stort omfang, selv om politiet har vist ved flere anledninger at de tar slike saker på alvor.

Vi opplever stadig vekk å finne katter på merkelige plasser. Ved flere anledninger er det snakk om kjente eiere, gjerne personer som også har vært i kontakt med oss for omplassering. Vi har flere tilfeller der katteeiere er blitt anmeldt, sier Hilde Stenmark Kvennes i Kattens vern til NRK.

– Jeg sa «hallo pusen»

Heldigvis gikk det bra med pusefrøken i Fannefjordtunnelen. Hun er nå i fosterhjem hos en familie i Kristiansund. Og det viste seg at pus var en tillitsfull frøken.

– Jeg sa bare «hallo pusen», så mjauet hun og kom mot meg, selv om hun var redd der hun lå, sier Signe Bugge Lauvrak.

Organisasjonen Kattens vern ser ikke bort fra at dette var et nytt tilfelle der en katt er blitt dumpet.

Det er vanskelig å si. Vi har hatt tilfeller der katter har havnet i tunneler ved et uhell. De kan for eksempel ha blitt med på et tilhengerlass. Men i dette tilfellet har vi ikke fått respons fra noen som savner henne i alle fall, sier Hilde Stenmark Kvennes.