Hopp til innhold

Norgesmester for tredje gang

Vidar Skålevik fra Stavanger Dykkerklubb ble i helga Norgesmester i undervannsfoto. Dette er tredje gang Skålevik vinner denne tittelen.

Seieren kom etter å ha vært blant de tre beste i alle kategorier, og med flotte bilder av sunnmørsk undervannsnatur.

Sterk vind

I år har den sterke vinden bydd på litt problemer for arrangørene. Det blåste opp til sterke vinder, og bølger og strøm kunne utgjøre en sikkerhetsrisiko. Også sikten ble dårligere.

– Det ble mye uvær. Stormen førte til at vi måtte kansellere planene om å gjennomføre konkurransen ute i havgapet. Men i stedet drog vi inn til Skodje-straumen. Dette er et av de beste områdene for undervannsfotografering i landet, sier Torkel Rønningen i Norges Dykkerforbund.

– Velegnet område

I Skodjestraumen, øst for Ålesund, fant deltakerne imidlertid både le og klar sikt. Og med det rike fiske- og plantelivet, ble det svært varierte foto som kom ut av konkurransen.

– I det hele tatt er Sunnmøre et av de aller beste distriktene å drive undervannsfotografering i. Også den lokale klubben i Ålesund har svært gode fasiliteter som vi bruker når vi har et mesterskap som dette, sier Rønningen.

– Økende popularitet

10 fotografer deltok i år, og de konkurrerte i 5 klasser; normal/vidvinkel med dykker, normal/vidvinkel naturbilde uten dykker, makro/nærfoto, fiskeportrett, samt en temaklasse hvor tema i år var ”over/under”.

Det er flere og flere som driver undervannsfotografering i Norge. Dermed blir også deltagelsen bredere. Dette har nok en viss sammenheng med overgang fra analogt til digitalt fotoustyr. Omfanget øker over hele landet, sier Rønningen.

Neste år skal NM i undervannsfotografering arrangeres i Tromsø.