NRK Meny
Normal

Lill Haugen norgesmester igjen

I helgens NM i undervannsfoto stakk Lill Haugen igjen av med seieren. Triumfen i Farsund var hennes andre strake NM-tittel.

Haugen fikk dermed også tidenes første kongepokal i konkurransen.

Klar seier

Lill Haugen

Lill Haugen fra Ørsta stakk av med seieren igjen.

Foto: Line Oftedal Pedersen / NRK

I alle fem kategorier (se bildegalleri over) knep Haugen pallplasseringer og vant sammenlagt med 320 poeng totalt.

Nærmest fulgte Kristian Blø Olsen med 252 poeng, foran Bjørnar Nygård på tredje med 214 poeng.

Totalt deltok 15 fotografer med modeller, i arrangementet som ifølge dykking.no gikk prikkfritt.

– Det var veldig stas å gå til topps igjen. Det er et ekstra press når du er regjerende mester. Jeg hadde også sterk konkurranse fra dyktige fotografer, så det var ingen selvfølge at jeg skulle vinne, sier 36-åringen til NRK.no.

Begynte i Australia

I vår ble hun nummer to i VM i Tyrkia, i klassen fiskeportrett. Grunnlaget for undervannsfotograferingen ble lagt for ti år siden.

– Da tok jeg mastergraden min i Brisbane (Australia, journ. anm.). Jeg begynte å dykke og fant ut at her måtte jeg ta bilder. Det begynte med et kompaktkamera og det var ikke før i 2007 at jeg investerte i speilreflekskamera og begynte seriøst, sier Haugen, som regner med hun har omlag 100 dykk i året - de fleste med kamera.

– Det er en fascinerende verden under havet. Å kunne vise den til andre er mye av motivasjonen min, sier Ørsta-jenta, som for tiden er bosatt i Oslo.

Video Undervannsfoto-NM i Farsund

VIDEO: Bli med under vann på undervannsfoto!

– Frister med nytt NM i Farsund

I Farsund er man strålende fornøyd med arrangementet.

– Det har vært fantastisk gøy og lærerikt. Det frister til gjentakelse ved en senere anledning, men det ligger mye jobb bak så det må bli en liten stund til, sier formann Tore Hansen i Farsund Undervannsklubb til Farsunds Avis, etter at arrangementet er vel i havn.

Også vinneren passer på å skryte av arrangøren.

– Det var veldig hyggelig å være i Farsund og Farsund Undervannsklubb gjorde en kjempejobb, husk å få med det!, stråler NM-vinneren.