NRK Meny
Normal

Neerland blir ny Molde-direktør

Øystein Neerland tar over etter Tarje N. Jacobsen som administrerende direktør i Molde Fotballklubb.

molde

PRESSEKONFERANSE: Tarje N. Jacobsen, Leif-Arne Langøy og Øystein Neerland fra onsdagens pressekonferanse.

Foto: Tore Ellingseter

Øystein Neerland

NY DIREKTØR: Øystein Neerland blir Moldes nye direktør. Han går over fra jobben som styreleder.

Foto: Gunnar Sandvik

På en pressekonferanse onsdag ettermiddag offentliggjorde Molde Fotballklubb at Øystein Neerland blir ny administrerende direktør i klubben.

Det betyr at Tarje N. Jacobsen trer av som klubbdirektør. Han er den som har sittet nest lengst som direktør i en eliteserieklubb, etter AaFKs Henrik Hoff.

– Tarje har vært her i 10 år og har vært med på opp- og nedturer. At han har sittet nest lengst er et kvalitetstegn på Tarje, men også på Molde Fotballklubb. Andre plasser er det ofte store utskiftninger. Vi vil gjerne takke Tarje for innsatsen, sa styreleder i Molde Fotball AS, Leif-Arne Langøy, på pressekonferansen.

Flytter til Bergen med familien

Tarje Nordstrand Jacobsen

SLUTTER: Tarje N. Jocobsen går av som direktør for å flytte til Bergen med familien.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Jacobsen har ikke blitt presset ut av klubben, men har selv valgt å si fra seg jobben, slik at han kan flytte til Bergen sammen med familien.

– Det har vært ti inspirerende år i Molde Fotball AS, med dyktige mennesker rundt meg. Sammen har vi utviklet klubben, skapt begeistring og tilhørighet, og vunnet titler. Jeg er glad for å ha vært med på denne reisen, sier han.

Øystein Neerland tar over jobben fra 1. desember. Odd Ivar Moen tar over Neerlands nåværende jobb samme dato.

Skryter av forgjengeren

Øystein Neerland har vært styreleder i Molde Fotballklubb de seneste årene, og har vært medlem av styret siden 1998. Han er full av lovord om mannen han etterfølger.

– Jeg kjenner Tarje godt. Han har en stor kapasitet og har stått på og skaffet klubben fremdrift og resultater. Det er trist når en leder av det kaliberet takker av, mener Neerland.

Han ser frem til å ta fatt på direktørjobben i klubben.

– Dette er en spennende mulighet som jeg rett og slett ikke kan si nei til. Molde har mange dyktige medarbeidere og mye interessant på gang. Det blir spennende å få være med på å utvikle dette ytterligere, forteller Neerland.

Saken oppdateres!