Kristiansund med historisk avansement

Kristiansund slo Bærum 1–0 i cupen onsdag kveld og er videre til neste cuprunde. Da ønsker Kristiansund hjemmekamp.

KBK

Dette bildet er fra en tidligere kamp. Kristiansund er videre i cupen.

Foto: Roar Halten / NRK

De to lagene som ligger høyt i norsk fotballs andre nivå møttes til cupdyst på idylliske Kadettangen i sjøkanten i Sandvika. For første gang i historien tok Kristiansund seg videre til fjerde runde i cupen.

– Dette er fantastisk. Vi sitter med en strålende følelse. Det er en herlig følelse å avansere i cupen, sier Kristiansunds trener Christian Michelsen til NRK.

Det var Tor Erik Torske som ble den store helten på Kadettangen da han scoret det ene målet som skulle til for å beseire Bærum. Målet kom mot slutten av andre omgang, på et tidspunkt da både spillere og publikum begynte å belage seg på ekstraomganger.

Mot slutten presset Bærum på, og dommeren la til hele fem minutter tilleggstid etter at de 90 minuttene var spilt.

– Nå har vi kommet så langt som vi aldri har vært i cupen med KBK før. Nå gleder vi oss virkelig til de utfordringene som ligger foran oss. Nå er det trekning til neste runde og da kan alt skje, sier Michelsen.

Kristiansund ligger nå høyt i norsk førstedivisjon. Holder de plassen de ligger på nå, vil de spille kvalifiseringskamper om retten til opprykk til eliteserien. Men et tøft kampprogram kommer slett ikke ubeleilig, ifølge treneren.

– Alle seire er gode opplevelser. Det styrker både selvtillit og troa på det man driver med. Dette her er kun plussverdier.

De første rundene i cupen er blitt satt opp av Norges Fotballforbund. For de neste rundene handler det om trekning frem til cupfinalelagene er klare. Nå venter Kristiansund på trekningen og håper på hjemmekamp i fjerde runde.

Jeg har ett håp. Det er at vi får hjemmebane. Dette fortjener vi etter å ha hatt tre bortekamper. Kristiansunds supportere, hjemmepublikummet, befolkningen og støttespillere fortjener å få se laget sitt hjemme i Kristiansund i fjerde runde, sier trener Christian Michelsen.