Hødd tapte straffekonkurransen - Jerv er videre

Hødd er ute av kvalifiseringa til eliteserien. I kvalifiseringskampen mellom Hødd og Jerv på Høddvoll sto det 1-1 etter ekstraomgangene. Og Hødd gikk tapende ut av straffekonkurransen.

hødd jerv

KVALIFISERING: Hødd møter Jerv i Ulsteinvik søndag.

Kampreferat Hødd-Jerv:

39 minutter: Like før lagene gikk til pause etter førsteomgang gikk Hødd på i ledelsen. Fredrik Aursnes slo et fint frispark mot bakerste stolpe og der dukket Karl Joakim Wrele opp og plasserte elegant ballen over keeperen og i lengste hjørne.

90+1 minutter: På overtid i andreomgang utligner Ohi Omoijuanfo for Jerv. Ballen blir slått hardt inn foran mål og på bakerste dukker Jervs toppscorer opp og setter ballen enkelt i mål.

111 minutter: Steffen Moltu feller en Jerv-spiller som er på vei gjennom og får sitt andre gule kort for dagen. Dermed er midtstopperen utvist.

Overraskelseslag

Etter en imponerende snuoperasjon mot opprykksklare Brann i siste serierunde, sikret Hødd seg en av fire billetter som kan sikre eliteseriespill i 2016.

Sammen med Kristiansund, Ranheim og Jerv skal de ut i kvalifisering til øverste divisjon. På grunn av tabellplasseringene etter endt sesong spiller Kristiansund mot Ranheim, mens Hødd møter Jerv i Ulsteinvik.

Grimstadlaget er denne sesongens store overraskelseslag, og spilte i 3. divisjon for kun et par år tilbake. De har imidlertid gjort det til tradisjon å rykke opp, og har muligheten nok en gang.

Best defensivt

Før avspark klokken 15.00, er resultatet mellom Kristiansund og Ranheim allerede klart. Men skal Hødd få sjansen til en ny kvalifiseringskamp mot ett av de to lagene, må Jervs defensive mur først brytes ned.

Det er nemlig ingen som har sluppet inn så lite mål som sørlendingene i år, og de er derfor en tøff nøtt å knekke. Jerv er heller ikke ufarlig fremover, og lagets toppscorer
Ohi Omoijuanfo ble nylig signert av Stabæk. Men før han tar turen til Bærum vil nok mannen med 15 1. divisjonsscoringer gjøre sitt ytterste for å ta Jerv et steg nærmere eliteserien.

Hødd på sin side har blitt berget av deres toppscorer, Eirik Ulland Andersen, ved flere anledninger. Han sikret playoff med 2–1 scoringen over Brann, og vil nok være lysten på å få den følelsen i kroppen igjen.