Hopp til innhold

Ingen ny ferge i sambandet til Sekken

Folket på øya Sekken i Molde fikk ingen forhåpninger om nyere og mer moderne ferger i sambandet Molde-Sekken da de møtte Fjord1 i dag. – Ferga er blant de med best regularitet, sier Fjord 1.

MF Ørsta

Fjord 1 vil ikke bytte ut bilferga «MF Ørsta».

Foto: Fjord 1

Frode Ohr

Kommersiell leder i Fjord 1, Frode Ohr, sier de ikke vil bytte ut bilferga Ørsta.

Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK

Etter uværet de siste dagene med innstilte og forsinkede ferger, har tiltaksnemnd for Sekken-sambandet rettet sterk kritikk mot et fergetilbud de mener har gått ut på dato. De mener at tilbudet ikke holder mål.

Kommersiell leder i Fjord 1, Frode Ohr, sier at de ikke har planer om å bytte ut den gamle bilferga Ørsta i denne anbudsperioden, men han forstår frustrasjonen.

– Jeg har stor forståelse for de ulempene som trafikantene på Sekken opplever når fegen ikke går som planlagt, sier Ohr.

– Gammel – men pålitelig

Bilferga Ørsta som går i sambandet til Sekken er bygd i 1964.
Men Fjord1 avviser påstandene om at ferga har hatt mange driftsavbrudd.

– Vi hadde et godt møte med Sekken tiltaksnemnd i dag der vi gikk gjennom med fakta og dokumentasjon, og det som er fakta er at bilfergen «Ørsta» har hatt en god regularitet.

– Per oktober måned 2013 hadde sambandet en regularitet på 99,3 prosent. Det betyr at 99,3 prosent av alle planlagte turer er gjennomført i henhold til ruteheftet, sier Ohr.

Ferga tilfredsstiller alle krav

Ferga er godkjent på alle måter og tilfredsstiller krava i kontrakten med fylkeskommunen. Derfor er det ikke grunnlag for å skifte ut ferga, sier Ohr.

Ohr sier at de innstillingene som har vært på sambandet skyldes ekstremvær, noen tekniske problemer og sykdom blant mannskapet.

– I vår målestokker dette tall som er blant de bedre sambandene i Møre og Romsdal, sier han.

Skuffet på Sekken

Leder i Sekken tiltaksnemd, Øystein Eik sier de hadde en god dialog med Fjord1, men er skuffa over at det ikke er håp om nyere ferge i sambandet til Sekken før ny anbudsperiode i 2019.