NRK Meny
Normal

– Flø får besøk av Norges største nålevende kunstner

Billedkunstneren Bjarne Melgaard (46) stiller ut nye verk ved Studio Hugo Opdal i bygda Flø. – En stor ære, mener gallerieieren.

Bjarne Melgaard

Bjarne Melgaard blir sett på som en av Norges største kunstnere etter Munch.

Foto: Johan Lindeberg

Utstillingen på Flø inneholder hovedsakelig nye verk – som oljemalerier, skulpturer og tegninger, skriver Hugo Opdal i en pressemelding fredag.

46-åringens kunst har provosert og blitt utskjelt, men samtidig gitt ham stor anerkjennelse. Kunstneren selv har uttalt at han vil stille spørsmål ved etablerte sannheter – og mener folk ofte går glipp av humoren i verkene hans.

Hugo Opdal sier at det er en ære å få stille ut Melgaards kunst.

– Det er veldig stas å få være ett av to galleri som får stille ut kunsten hans. Han regnes som den største norske kunstneren etter Munch, og derfor er det stort at vi får han hit, sier Opdal.

Du kan se utstillingen mellom 2. mars og 23. mars, og Studio Hugo Opdal ligger på Flø, 8 km fra Ulsteinvik i Møre og Romsdal.

Sammenlignes med Munch

New York-bosatte Melgaard regnes som den mest innflytelsesrike norske billedkunstner siden Edvard Munch.

– Folk bør utnytte muligheten til å oppleve Norges største nålevende kunstner. Han er kjent for å være kontroversiell, men utstillingen på Flø er ufarlig og barnevennlig, sier Opdal som mener at dette er en unik mulighet for kunstelskere.

Studio Hugo Opdal åpnet i 2007 og har med sitt «umulige» bygdeprosjekt tiltrukket seg kunstnere av nasjonalt og internasjonalt format, som vanligvis kun stiller ut ved gallerier i byer som Oslo, London, New York og Berlin.

Med varierte utstillinger har galleriet vært en regional pådriver for å få kunst som kulturuttrykk ut til alle lag av befolkningen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bjarne Melgaards utstilling på Flø

Her er en smakebit på Melgaards utstilling ved Studio Hugo Opdal på Flø.

Foto: Studio Hugo Opdal

Internasjonalt gjennombrudd

Denne utstillingen er starten på et samarbeid mellom Studio Hugo Opdal og Rod Bianco Gallery i Oslo. De to galleriene vil ha Melgaard, Sverre Koren Bjertnæs og Kristoffer Myskja som hovedkunstnere. Neste utstilling på Flø er nettopp med Sverre Koren Bjertnæs, og åpner 27. april.

Studio Hugo Opdal er sammen med Astrup Fearnley Museet i Oslo, det eneste galleriet i Norge som byr på en Bjarne Melgaard-utstilling i 2014. Melgaard hadde også i 2011 en retrospektiv separatutstilling ved det lille bygdegalleriet.

At nordmannen siden da har fått sitt internasjonale gjennombrudd, understrekes ved at Melgaard helga etter åpningen på Flø, stiller ut under den prestisjefylte biennalen ved Whitney Museum of American Art i New York.