Hopp til innhold

Høygravid countryarrangør: – Det kommer en liten cowboy

I helga arrangeres Trandal Countryfestival. En av arrangørene har snart termin. En annen er ambulansesjåfør. Kanskje må hele festivalledelsen stikke midtveis?

Siv Astri Erlandsen, Ivonne EikremSæter og Daniel Storeide

ARRANGØRER: Siv Astri Erlandsen, Ivonne Eikremsæter og Daniel Storeide arrangerer Trandal Countryfestival. Ivonne er høygravid og har snart termin.

Foto: PRIVAT

Trandal countryfestival

Festivalen arrangeres på Christian Gaard Bygdetun i Trandal.

Foto: Wilhelm Støylen/NRK

Fra 12–14. august går Trandal Countryfestival av stabelen på Christian Gaard Bygdetun i den lille bygda. Dagen før det braker løs jobbes det på spreng for å få på plass de siste detaljene som skal sikre en god opplevelse for publikum og artister.

Lyslenker blir hengt opp, kabler montert og det vaskes og ryddes rundt scenen.

– Det er det samme kjøret hvert år for å få alt klart, men dette skal bli bra, sier en av de ansvarlige for festivalen, Daniel Storeide.

Høygravid arrangør

Båthavn Trandal countryfestival

Båthavnen ved Christian Gaard har begynt å fylles opp.

Foto: Wilhelm Støylen/NRK

Det er ingen veiforbindelse til bygda med seks innbyggere, og båthavna har allerede begynt å fylles opp. For Daniel og kjæresten Ivonne Eikremsæter er det en ekstra utfordring i tillegg til selve arrangeringen av festivalen i år. Ivonne har nemlig termin førstkommende onsdag og er høygravid.

– Vi kunne tilpasset det litt bedre slik at det ikke skjer midt i countryen, ler Ivonne. Men skulle barnet plutselig komme før termin, er planen klar.

– Da er det bare å hive seg rundt og kjøre til Volda. Vi har gardert oss med ekstra sjåfører, så dette skal gå helt fint. Vi har fått en liten cowboyhatt med en venn som vi også må ha med oss, smiler Daniel.

Ambulansesjåfør på stedet

Publikum Trandal Countryfestival

Publikum har begynt å strømme til festivalen.

Foto: Wilhelm Støylen/NRK

Og heldigvis for de trenger ikke hjelpen å være så langt unna heller. Medarrangør Siv Astri Erlandsen jobber nemlig som ambulansesjåfør ved Sykehuset i Volda og har vært med på fødsler før.

– Vi regner med at det kommer en skikkelig cowboy. Jeg har tatt imot små før, så det skal jeg nok fikse hvis det skjer, sier hun.

Sammen med Sivert Bjørdal er Erlandsen ansvarlig for scenen og lyd og lys under konsertene. Og nå er det kun å få artistene på plass som gjenstår.

– Nå venter vi på artister og musikere. De er på vei over fjorden og nå kommer de etter tur. De skal bo her ute på Christian Gaard. Det gjør vi for å skape en sosial helg for musikerne som kommer hit. Mange av de har vært her før og de vil tilbake. Det er helt fantastisk her, mener Siv.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL