Hopp til innhold

Har fått inn tips etter at student (20) ble brutalt overfalt

Politiet har utført vitneavhør i saken der en kvinne ble grovt kroppskrenket i sin bopel i Volda sentrum. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot.

Halkjelsgate Volda

VOLDA: Politiet ønsker å komme i kontakt med dem som kan ha vært i Halkjelsgate i Volda sentrum, natt til søndag mellom klokken 02.00 til 3.30.

Foto: Ragnhild Vartdal / NRK

Natt til søndag fikk politiet inn melding om en kvinne som hadde blitt overfalt i Volda sentrum. Kvinnen skal ha blitt overrasket inne i kollektivet sitt i Halkjelsgate.

Denne mannen vet vi ikke hvem er, og det vet ikke kvinnen heller.

Lensmann Guttorm Hagen

– Dette er for henne en enestående sak, og det er også en enestående sak for Volda slik jeg kjenner til. Kvinnen er påført skader, men det er ikke alvorlig.

Kvinnen er tatt hånd om og blir nå fulgt opp. Politiet har trappet opp etterforskningen for å finne gjerningsmannen, noe som krever å få inn tips fra vitner.

Høgskolen bidrar med støtte

Kvinnen er student ved Høgskulen i Volda, og skolen får løpende informasjon om saken fra politiet.

Johan Roppen

Johan Roppen, rektor ved Høgskulen i Volda.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

– Først og fremst så prøver vi å følge med på hva som skjer. Vi har formidlet via politiet at om der er noe vi kan gjøre så vil vi bidra. Det samme gjelder de som hun bor sammen med, forteller rektor Johan Roppen.

Roppen har holdt møte med studenter ved skolen for å informere om hendelsen.

– Vi hadde møte med Studenttinget tidligere i dag. Deres reaksjon var at studentene tar vare på hverandre. Hendelsen har blitt kjent veldig fort i studentmiljøet, så de tar det med fornuft og fatning, sier Roppen.

Ønsker flere vitner og tips

Gjerningsmannen skal ha hatt på seg en mørk kaps, mørk jakke og en lys bukse. Politiet har vært interessert i høre fra alle som kan ha befunnet seg i Halkjelsgate i Volda sentrum i tidsrommet fra klokka 02.00 til 3.30.

Guttorm Hagen

Lensmann Guttorm Hagen.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

– Vi har ikke fått noen avgjørende tips ennå. Om der er opplysninger som kan være relevant til saka er vi interessert i det, sier Hagen.

Politiet beskriver overfallet som en grov kroppskrenkelse og det skal ikke være snakk om voldtekt.

– Helt fra ugjerningen skjedde, så har vi hatt på flere etterforskere, patruljer og taktiske etterforskere. Vi har også hatt kriminalteknikere på stedet, forteller Hagen.

Halkjelsgate, Volda