Hopp til innhold

Grillsesongen så langt: – Elendig!

Matbutikker i Ålesund håper det snart skal bli bedre vær slik at folk børster støv av grillen. Det begredelige sommerværet så langt merkes for kjøpmennene og produsentene av kjøttvarer.

grill

Butikksjef Magnus Bakke ved Bunnpris Torghallen i Ålesund sentrum, legger ikke skjul på at grillsesongen så langt har vært elendig. Dårlig vær får skylda.

Foto: ROGER OLDEIDE / NRK

– Vi solgte ganske nøyaktig dobbelt så mye kjøtt i samme periode i fjor. Dette forklarer vi veldig enkelt med dårlig vær, sier Magnus Bakke, butikksjef ved Bunnpris Torghallen i Ålesund sentrum.

Forventer større omsetting

Fredag var det fint vær mange steder, men lørdag er det igjen grått de fleste steder i fylket. Men søndag kan solen titte frem. Og det er kjøpmenn i Ålesund forberedt på. De har nå ekstra mye grillmat på plass.

grillmat

Klare: Det har vært dårlig salg av grillmat så langt i år, forteller kjøpmenn i Ålesund. Nå har de fylt opp kjøttdiskene for helgen.

Foto: ROGER OLDEIDE / NRK

– Det blir normalt en omsetningsøkning på grillmat når været slår til. Vi forventer godt salg av grillmat denne helgen, sier Bakke.

Konkurransen på kjøtt og grillmat er hard og det viser igjen på prisene. At man taper penger på kjøtt er ikke uvanlig når det er grillsesong.

– Kjøtt vi har tilbud på, taper vi på. Kjøtt går for halv pris de siste dagene før det må kastes, sier Bakke.

– Ikke mer svinn

Gilde har meldt om lavere produksjon av pølser i år, nettopp på grunn av dårlig vær. Til tross for sviktende salg skal det likevel ikke være noe nevneverdig mer svinn av kjøtt og annen grillmat enn tidligere år.

Illustrasjonsfoto: Grilling

Været: får skylda for sviktende salg av grillmat hos butikker i Ålesund.

Foto: Colourbox.com

– Nei. Svinnet er ikke større enn vanlig. Vi tar bestilling etter værmeldingen, forklarer Bakke. Årets sesong så langt oppsummerer han slik:

– Elendig, det er ikke mer å si om den saken, sier han.

– Lav list for å grille

grillmat

Fyller på: Med gode værmeldinger og festivalstemning er grillen aldri langt unna, mener butikksjef ved Kiwi i Kremmergården, Kristoffer Rørstad. Han legger ikke skjul på at dårlig vær har lagt en demper på salget av grillmat så langt i år.

Foto: ROGER OLDEIDE / NRK

Med gode værmeldinger er grillen aldri langt unna, mener butikksjef ved Kiwi i Kremmergården, Kristoffer Rørstad.

– Vi har bestillt inn rikelig med grillmat og forventer at grillmaten skal flyge ut dørene nå. Lista er lav for å grille for sunnmøringer, men været påvirker salget av grillmat enormt, konkluderer Rørstad.

– Nitrist

Kjøttvareprodusenten Ola Ringdal AS leverer kjøttprodukter som koteletter og pølser til de fleste butikker i fylket. De har så langt hatt en nedgang i bestilling av kjøttvarer på 20 prosent i forhold til i fjor sommer.

Ole Ringdal

Ringvirkninger: Ola Ringdal AS kan melde om en bestilingsnedgang på 20% sammenlignet med i fjor sommer.

Foto: Remi Sagen / NRK

– Tapt salg er tapt inntjening. Det er nitrist. Nå får vi bare håpe på en finere sensommer, sier daglig leder Ole Arnstein Ringdal.