Hopp til innhold

God mat en æressak

Det er en æressak å lage god klippfisk. I Kristiansund var det kåring av Årets klippfisk.

Video Årets klippfisk

Aldri før har så mange vært med. 18 produsenter kniver om å ha årets beste klippfisk, og konkurransen hardner til år for år.

Det er femte gang man kårer "Årets klippfisk" - og for første gang har man fått med så mange at arrangørene føler seg sikre på at den beste klippfisken i landet finnes på bordet.

Wenche Andersen

Wenche Andersen er kokk og jurymedlem

Foto: Eirik Haukenes / NRK

- Det er i år dobbelt så mange deltakere som for to år siden, sier kokk og jurymedlem Wenche Andersen. Hun mener dette er et uttrykk for at produsentene synes konkurransen er viktig og at nivået blir stadig høyere.

Sammen med klippfiskfolket, møtte også fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen opp.

Lisbeth Berg-Hansen

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen

Foto: Roar Halten / NRK

- Norsk sjømat er jo kjent for sin gode kvalitet, og det at det blir arrangert konkurranse i god kvalitet gleder jo en fiskeriminister, sier Berg-Hansen.

Vinner av Årets klippfisk ble Brødrene Aarseth fra Ellingsøy i Ålesund.