Hopp til innhold

Idrettsprofil til ungdom: Vær nerd - stikk dere ut!

Dere må våge å stikke dere frem, var budskapet fra Knut Anders Fostervold da ungdommene fikk møte idrettsprofilen under Dyregoddagene på Batnfjordsøra i Gjemnes.

Knut Anders Fostervold

Den tidligere Molde-profilen og syklisten Knut Anders Fostervold snakket med skoleungdom på Batnfjordsøra.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

10.klassingene ved Batnfjord skule hadde møtt frem for å høre den tidligere toppspilleren i fotball og NM-vinneren i sykkel. Knut Anders Fostervold syntes var kjekt å få snakke til ungdommene.

– Jeg er en nerd. Slik ser en nerd ut. Å være en nerd er kanskje det beste du kan være. Å våge og være spesiell. Å våge og skille seg ut, å våge og gå for noe synes jeg er innmari tøft, sa Knut Anders Fostervold på Dyregoddagene.

Knut Anders Fostervold snakker til skoleungdom

Knut Anders Fostervold hadde et tydelig budskap å komme med.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

– Jeg har en agenda og det er å få den til å skjønne at de er unike og har store muligheter. Jeg vil bare at de skal se sine egne mulilgheter, ikke sine egne begrensninger, sier Fostervold til NRK.

Å satse på landbruk

Under Dyregoddagene på Batnfjordsøra er det landbruket som står i fokus.10.klassingene ved Batnfjord skule får muligheten til å gå rundt på området og bli kjent med de ulike sidene av landbruket. De har også gruppearbeid under Dyregoddagene.

En av utfordringene innenfor landbruket er rekruttering, å få unge mennesker til å satse på yrket som bonde. Det handler også om å våge, mener idrettsprofilen.

– Det er jo ikke så mange som tør å gjøre det i våre dager. Du må drive så utrolig stort for at det skal gå rundt. Derfor er jeg så utrolig imponert over de som tar sjansen på å satse på gårdsdrift og utvikle noe selv. Det er viktig for samfunnet vårt at vi har noe grunnleggende å stå på, sier Knut Anders Fostervold.

Usikkert

Elise Gjøen, Eline Folden Istad, Marius Pedersen og Eric Michael Fisher

10.klassingene Elise Gjøen, Eline Folden Istad, Marius Pedersen og Eric Michael Fischer.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

10.klassingene har ulike erfaringer med landbruket, noen har vokst opp på gard, andre har lite kjennskap. Det er også usikkert om de våger å satse på et fremtidig yrke som bonde.

– Det er fullt mulig. Det er ikke det som er målet ennå, men det kan skje, sier Marius Pedersen.

– Nei, kanskje heller med hest, men da må det bli på hobbybasis, sier Elise Gjøen.

– Det er usikkert. Det kan jo skje, men jeg har ikke tenk så mye pøå det, sier Eline Folden Istad.

– Det er ikke min greie, sier Eric Michael Fischer.

Ikke så enkelt

Rektor Mari Unhjem har stor sans for budskapet til Knut Anders Fostevold. Men det er ikke lett å få ungdom til å skille seg ut.

– Nei, det er ikke så enkelt å gjøre det. Det ser vi både på sminke og klær at det er viktig å være en del av flokken og gå i den samme uniformen, sier rektoren ved Batnfjord skule.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL