NRK Meny

– Det er god kvalitet på damefotball

Det sier Fortuna-spilleren Stine Reite. Nå håper Fortuna-jentene at interessen for damefotball fortsetter.

Fortuna, 1.divisjon

SERVITØRER: På fredagens kamp var samtlige førstedivisjonsspillere på Color Line Stadion for å servere pizza og brus til tilskuere på VIP-avdelingen.

Foto: Arve Flem / FK Fortuna

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Det norske damelandslaget besøkte Ålesund denne uken, i forbindelse med landskampen mot Wales som ble spilt på fredag. Spillerne på FK Fortuna håper interessen for damefotball etter hvert vises på deres egne kamper også.

– Vi merker allerede at interessen er større. Det er fint hvis publikum kan se at det også er god kvalitet på damefotballen også, sier Fortunas midtbanespiller Stine Reite.

Motiveres av gamle lagvenninner

Å ha det norske damelandslaget så tett på seg har vært en stor motivasjon, forteller Reite.

– Fortuna er et lag med gode spillere som vil opp og fram. Det gir oss en skikkelig «boost» til å fortsette videre når man ser hvordan landslaget trener, sier hun.

Cecilie Fiskerstrand fra Langevåg og Kristine Bjørdal Leine fra Skodje har begge spilt for FK Fortuna. De spiller nå for henholdsvis Stabæk og Røa.

– Å se de jobbe så hardt og målrettet, og samtidig nå så langt, er en enorm motivasjon for oss, sier Reite.

– Viktig for jentene

Hovedtrener i FK Fortuna, Helena Olafsdottir, sier det har vært viktig for laget å ha landslagsspillerne i byen.

– Det er viktig for jentene i Fortuna å se de beste spillerne i landet. Da ser de samtidig hvordan de selv ligger an nivåmessig i forhold til landslagsspillerne, sier hun.

Profesjonelle spillere

Arve Tore Flem er Fortunas klubbadministrator. Han forteller at det er gøy å se profesjonaliteten til landslagsspillerne.

– Det er veldig inspirerende for alle involverte i FK Fortuna, sier han.

FK Fortuna har sammen med AaFK vært med å arrangere mye rundt landslagsbesøket i Ålesund.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.