– Det er god kvalitet på damefotball

Det sier Fortuna-spilleren Stine Reite. Nå håper Fortuna-jentene at interessen for damefotball fortsetter.

Fortuna, 1.divisjon

SERVITØRER: På fredagens kamp var samtlige førstedivisjonsspillere på Color Line Stadion for å servere pizza og brus til tilskuere på VIP-avdelingen.

Foto: Arve Flem / FK Fortuna

Det norske damelandslaget besøkte Ålesund denne uken, i forbindelse med landskampen mot Wales som ble spilt på fredag. Spillerne på FK Fortuna håper interessen for damefotball etter hvert vises på deres egne kamper også.

– Vi merker allerede at interessen er større. Det er fint hvis publikum kan se at det også er god kvalitet på damefotballen også, sier Fortunas midtbanespiller Stine Reite.

Motiveres av gamle lagvenninner

Å ha det norske damelandslaget så tett på seg har vært en stor motivasjon, forteller Reite.

– Fortuna er et lag med gode spillere som vil opp og fram. Det gir oss en skikkelig «boost» til å fortsette videre når man ser hvordan landslaget trener, sier hun.

Cecilie Fiskerstrand fra Langevåg og Kristine Bjørdal Leine fra Skodje har begge spilt for FK Fortuna. De spiller nå for henholdsvis Stabæk og Røa.

– Å se de jobbe så hardt og målrettet, og samtidig nå så langt, er en enorm motivasjon for oss, sier Reite.

– Viktig for jentene

Hovedtrener i FK Fortuna, Helena Olafsdottir, sier det har vært viktig for laget å ha landslagsspillerne i byen.

– Det er viktig for jentene i Fortuna å se de beste spillerne i landet. Da ser de samtidig hvordan de selv ligger an nivåmessig i forhold til landslagsspillerne, sier hun.

Profesjonelle spillere

Arve Tore Flem er Fortunas klubbadministrator. Han forteller at det er gøy å se profesjonaliteten til landslagsspillerne.

– Det er veldig inspirerende for alle involverte i FK Fortuna, sier han.

FK Fortuna har sammen med AaFK vært med å arrangere mye rundt landslagsbesøket i Ålesund.

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.