NRK Meny
Normal

Forsamlingshus brant ned til grunnen

Et forsamlingshus i Myrvåg i Herøy brant ned til grunnen natt til lørdag. Mannskaper fra brannvesenet er fortsatt på brannstedet for å sikre at brannen ikke blusser opp igjen.

Brann i Herøy

Det tok full fyr i forsamlingshuset i Myrvåg i Herøy fredag kveld.

Foto: Andreas Vatne

Brannvesenet meldte like før klokka 23 at det var full overtenning på forsamlingshuset. Da hadde det gått omtrent ein time fra det ble varslet om røyk.

Ingen personer befant seg i huset da brannen startet, men forsamlingshuset har brent ned.

– Vi fikk melding om ganske sterk røykutvikling som utviklet seg til åpne flammer. Huset er totalt nedbrent, sier operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt, John Bratland lørdag morgen.

– Hva vet dere om brannårsaken?

– Det er det alt for tidlig å si noe om, og det kan ta tid før vi kommer i gang med undersøkelsene. Det blir sannsynligvis tatt en avgjørelse om dette i løpet av dagen.

Store styrker på stedet

Brannmannskaper både fra Herøy og Ulstein rykket ut sammen med tankbil fra Hareid,

Brannvesenet var en tid bekymret for høyspentlinja som går over huset, men Mørenett kom til stedet og sikret at linja ikke blie skadd i den sterke varmen.

– I verste fall kan det bli strømutfall, men Mørenett passer nå på at det ikke skjer, sa Aage Henriksen ved 110-sentralen fredag kveld.

Har lagt ned mye arbeid

brann i Herøy

Det er lite som tyder på at det er mogleg å berge forsamlingshuset i Herøy.

Foto: Andreas Vatne

Det er den kristne forsamlinga The Rock som leier lokalene, og leder for den kristne forsamlinga, Andre Gjerde, var fredag kveld på veg utover til brannstedet.

– Det er veldig trasig, vi har lagt ned mye arbeid i å pusse opp, sa han.

– Nå ber jeg om at vi kan få bruke huset fremdeles, men dersom det står i flammer, er det vanskelig å se for seg, sa han.

– Huset er forsikra

Det er bygdefolket som eier Myrvåg forsamlingshus, og styreleder Erik Ljotebø opplyser at hovedhuset er fra etterkrigstida, med et nyere påbygg.

Han er overbevist om at huset er tapt, og sier det er forsikret.

Det er bra at det ikke er folk der, det er det viktigste, sier han.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold