- Jeg er redd hver eneste gang

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Espen Fadnes fra Molde har en litt uvanlig hobby. Han kaster seg utfor fjellvegger med vingedrakt. Nå er han ute med ny film.

Det begynte da Espen Fadnes var 21 år og tok fallskjermkurs. Etter flere hopp fra fly, starten han å kaste seg utfor stupbratte fjell. Han har sluttet å telle, men tror det må ha blitt 700–800 basehopp.

– Hver gang jeg hopper utfor et fjell, er jeg i livsfare, sier Espen Fadnes.

Søker risiko

Espen Fadnes

Espen Fadnes har hoppet mellom 700 og 800 basehopp med vingedrakt.

Foto: privat

Kortfilmen «Split of a second» er hans andre film om basehopping, men denne gangen vil han gi basehoppingen et menneskelig ansikt, og forklare hva som er motivasjonen for å holde på med denne farlige sporten.

– Jeg søker risiko og har gjort det siden barndommen. Jeg har bestandig vært veldig glad i fysiske aktiviteter utendørs. Basehopping har blitt en naturlig forlengelse av det, forklarer Fadnes.

Han mener det er mange andre sportsutøvere som tar risikoer og er villige til å utsette seg for fare. Det kan være alt fra klatring, skikjøring og dykking. Han mener at risikovillige mennesker er med på å drive samfunnet fremover.

Bestandig redd

Espen Fadnes

Espen Fadnes er redd hver eneste gang, men ser på redselen som noe positivt.

Foto: privat

Han forstår godt at folk synes han er sprø som gjør dette, og han er for så vidt enig. 33-åringen har dårlig samvittighet ovenfor foreldrene sine og vennene som er bekymret, men mener det er et valg han har gjort. Selv er han også redd.

– Jeg er redd hver eneste gang. Men for meg er ikke redselen negativt. Redselen er et signal om at jeg er i fare og det virker triggende, forklarer Fadnes.

Konferanse i lufta

Det neste han nå vil prøve er å hoppe med utstyr som gjør at han kan prate med andre under svevet.

– Jeg ser for meg at fire-fem kan hoppe sammen og nærmest ha en konferanse i lufta og utvikle et flyspråk, sier Fadnes, som er inne i sin 11. sesong med vingedrakt.