NRK Meny

Fem personer evakuerte etter boligbrann

En tomannsbolig har fått store skader i en brann i Rauma. Brannvesenet har nå kontroll og driver etterslokking.

Brann i Torvika

Det er store skader på husa på gårdsbruket i Torvika.

Foto: Ottar Rydjord / NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Brannvesenet rykket ut til brannen på Holsvegen i Torvika like før klokken 13 fredag. Først meldte politiet at det brant i et vedskjul, men tjue minutter senere opplyste de at brannen hadde spredt seg til et bolighus.

– Fem personer ble evakuert fra tomannsboligen, og brannvesenet holder på med slokking, forteller operasjonsleder Kormann Garshol, og legger til at huset har fått store skader.

Brannen skal også ha fått tak på gress rundt huset, men det skal ikke være fare for at brannen sprer seg til flere hus. Brannvesenet skal ha kontroll på slokkingen, ifølge politiet.

Laster kart, vennligst vent...

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.