Hopp til innhold

Feiret millioninvestering med champagne

Sparebanken Møre og Rauma næringslag investerer tilsammen to millioner kroner i Innovasjonssenteret som skal etableres på Åndalsnes.

Champagnen sprettes

NYSKAPNING: Her feires det at Innovasjonssenteret skal få et gründerrom. Nordveggen håper at det nye senteret vil få en byggestart før året er omme.

Foto: Ane Marte Almås Hammerø

Det ble frokost og champagne i Åndalsnes på mandag, da nyheten om nye investorer i det fremtidige Innovasjonssenteret ble offentliggjort.

Håvard Ulvestad

Ass. banksjef i Sparebanken Møre, Håvard Ulvestad.

Foto: Ane Marte Almås Hammerø

Sparebanken Møre og Rauma næringslag gir 2 millioner kroner til SIVA og firmaet Nordveggen, som har jobbet sammen for å skape senteret, for å bygge et gründerrom.

– Det er klart at Innovasjonssenteret må ha et innhold. Det må skje mye utvikling der, og derfor skal det legges til rette slik at gründere og eksisterende næringsliv kan ha en arena der de kan jobbe på tvers av bransjer og bedrifter, forteller Solveig Brøste Sletta, som er fungerende daglig leder i Nordveggen.

Fremtidens arbeidsplasser

I neste uke kommer SIVA til Åndalsnes, for å gjøre ferdig avtalene med de leietakerne som de har gjort intensjonsavtaler med.

Nordveggen er de som har stått for å få til innholdet i senteret, og et gründerrom sto på ønskelisten.

– Forskning viser at gründere som sitter sammen og jobber har mye større sjanse for å lykkes, for de kan utvikle seg selv sammen med andre. Her vil vi at det skal være aktivitet. Vi skal vise frem næringslivet og vi skal ha en arena der vi kan koble bedrifter på tvers. Der vi kan koble eksisterende næringsliv med nytt næringsliv, som gjør at vi klarer å skape nye arbeidsplasser og framtidens arbeidsplasser, her i Åndalsnes, forteller Brøste Sletta.

Ble imponert over planene

Assisterende banksjef i Sparebanken Møre, Håvard Ulvestad, forteller at de ble imponert over planene for bygget.

Håvard Ulvestad, Solveig Brøste Sletta, Lars Stenerud

Håvard Ulvestad fra Sparebanken Møre (f.v.), Solveig Brøste Sletta fra Nordveggen og Lars Stenerud fra Rauma Næringsliv.

Foto: Ane Marte Almås Hammerø

– Vi har hatt et tett samarbeid med forskning, utvikling, utdanning og nyskapende miljø i fylket, over lang tid. Det er helt naturlig for oss å være med. Når vi ser kvaliteten på planene som er lagt frem, så blir vi imponert, og da er det ganske lett for oss å bidra, sier Ulvestad.

Brøste Sletta håper at senteret skal stå innflyttingsklart i løpet av neste år.

– Nå kommer SIVA i neste uke for å gjøre ferdig avtalene, så håper vi at byggestart starter i år. Innflytting forhåpentligvis i 2017. Det er mer gledelig til raskere det skjer, fra vår side, sier Brøste Sletta.