Få oversikt over leteaksjonen HER

Her med NRKs interaktive kart kan du få oversikt over hendelsesforløp og hvor i Ålesund man leter etter den savnede kvinna Anja Weløy Aarseth (21).

Olav Ramnefjell

– Vi har søkt i hele natt, og har dessverre ikke gjort noen funn av interesse så langt, sier innsatsleder Olav Ramnefjell.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

I finsøket på byfjellet Aksla deltar nå 80 mann fra Heimevernet, 20 fra sivilforsvaret, 31 fra RødeKors og 2 redningshunder. 2 båter fra Redningsselskapet tar strandsøk og sjekker ved kaier på nordsiden av Aksla.

I tillegg deltar ca. 60 studenter og frivillige i leteaksjonen. Til sammen utgjør dette et letemannskap på over 200 personer.

Bilen til kvinnen er funnet ved Fagerlia barnehage, i nærheten av turstiene i området. Dette er et sted det er naturlig å parkere dersom man skal på tur.

Dette punktet er markert på kartet. Det samme er politiets hovedbase ved Aksla stadion, samt Høgskolen i Ålesund. Den svarte linjen markerer hovedturløypen rundt Aksla-fjellet.

Mulig ulykke på joggetur

Innsatsleder Olav Ramnefjell sa til NRK fredag at de har trappet opp letingen etter savnede Anja Weløy Aarseth (21).

– Vi har søkt i hele natt, og har dessverre ikke gjort noen funn av interesse så langt, sier innsatsleder Olav Ramnefjell når NRK møter ham utenfor basen ved klubbhuset på Aksla i Ålesund.

Den savnede kvinnen er om lag 170 centimeter høy, slank og har mørk blondt hår.

Saken fortsetter under videoen

Direkterapport frå leiteaksjonen på Aksla, intervju med innsatsleiar Olav Ramnefjell.

Se direkterapport fra leteaksjonen fredag ettermiddag.

– Turgåere bør unngå Aksla

Politiet gikk tidligere ut fredag formiddag og ba folk om å ta hensyn til etterforskningen, og ikke gå tur i området så lenge søket pågår. Dette av hensyn til søkemannskapene.

– Siden vi nå skal ut i søk der, så vil vi henstille alle om å ikke gå tur ved turstiene nå, sier politiinspektør Yngve Skovly ved Sunnmøre politidistrikt.

Bilen til den savnede er tatt inn til Ålesund politistasjon for tekniske undersøkelser.

Kripos?

– Er det aktuelt å utvide søket, fra Aksla og flytte seg til andre områder?

– Det kan vi ikke utelukke. Vi har gjort grovsøk, men vi har mye å gjøre også på Aksla. Nå starter vi blant annet finsøk, sier Skovly.

– Kan det være aktuelt å koble inn Kripos?

– Det har vi ikke hatt oppe til vurdering ennå. Vi har tilstrekkelig med ressurser så langt, og dersom vi trenger mer så vil vi vurdere det fortløpende.
Stor pågang fra frivillige

Saken fortsetter under bildet

HV leteaksjon aksla ålesund

Heimevernet var også satt inn i søket etter den savnede kvinna.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

Mange frivillige

I en pressemelding fra Sunnmøre politidistrikt, sier politiinspektøren også at de har opplevd svært stor pågang fra frivillige som vil hjelpe til i letingen.

– Disse kan møte opp ved innsatsleders kommandoplass på Aksla stadion. Det er særdeles viktig at alle frivillige registrerer seg hos innsatsleder før de begynner å delta i søket.

Politiet sier de har fått inn få tips i saken så langt, men understreker at de ønsker hjelp fra folk. Det gjelder særlig de som var i turterrenget på Aksla onsdag 28. august i tidsrommet 17.00 og utover kvelden.

Trykket stemning ved Høgskolen

Fredag formiddag holdt politiet informasjonsmøte for studentene på Høgskolen i Ålesund. Møtet er stengt for alle andre enn studentene og politiet, og ingen vil så langt fortelle om hva som er tema på møtet.

Rektoren kan fortelle om en svært trykket stemning blant medstudentene og lærerne.

– Ja, dette er overhodet ikke noen hyggelig situasjon. Vi har hatt fellesmøte om saken i dag, og kommer til å fortsette med å organisere informasjonsmøter utover dagen, sier rektor Marianne Synes.

Synes Tobro

– Vi håper på det beste, men frykter det verste, sier rektor Marianne Synes til NRK. Her med direktør Roar Tobro.

Foto: Birthe Bringsvor / NRK