NRK Meny
Normal

Byttet alkohol og telefoner mot sex med unge jenter

32-åringen fra Ålesund lokket unge jenter med nye mobiltelefoner og alkohol i bytte mot sex. Nå er mannen dømt til fengsel i ett år. Mannen fikk kontakt med jentene via nettstedet deiligst.no.

Deiligst.no

32-åringen fra Ålesund avtale treff med jentene etter å ha kommet i kontakt via nettstedet deiligst.no (illustrasjonsbilde)

Foto: skjermdump

Den 32 år gamle mannen fra Ålesund tok kontakt med den ene jenta på nettstedet deiligst.no i april 2012. Jenta var på dette tidspunktet 15 år.

På nettstedet hadde jenta opplyst at hun var 16 år, og hadde publisert en rekke utfordrende bilder av seg selv. Den dømte 32-åringen og 15-åringen ble deretter venner på både Skype og Facebook.

Etter hvert ønsket 32-åringen at jenta skulle sende ham utfordrende bilder av seg selv. Dette gjorde den 15-år gamle jenta ved flere anledninger, og den dømte ålesundsmannen lagret bildene av jenta på sin PC.

Forholdet utviklet seg

Eli Brusdal

Tingrettsdommer Eli Brusdal ledet saken mot 32-åringen.

Foto: Terje Reite / NRK

Han ville også at hun skulle vise seg naken for ham foran webkamera. Etter hvert utviklet forholdet seg, og mot lovnader om alkohol og nye mobiltelefoner avtale de å treffes for å ha sex tre ganger.

I samband med disse treffene filmet også 32-åringen kontakten han hadde med jenta.

Ved en anledning ble også en jevngammel venninne av 15-åringen med for å treffe ålesundsmannen. De avtalte etter hvert at også hun skulle ha sex med den nå 32-år gamle mannen.

Ålesundsmannen møtte jentene i et skogholt i nærheten av jentes hjemsted. Ved en anledning møttes de også i 32-åringens hjem.

Ifølge retten skal jentene ved flere anledninger motsatt seg en del av de handlingene som 32-åringen utførte mot de, uten at han tok hensyn til dette.

I retten kom det frem at ålesundsmannen visste at jentene bare var 15 år gamle. Men han forklarte at han ikke har gjort noe seksuelt med de fornærmede som de ikke der og da samtykket til eller selv synes var greit.

Den ene jenta angret på kontakten med mannen, og fortalte faren om forholdet.

Ransakelse av huset

Øyvind Panzer Iversen

Øyvind Panzer Iversen var forsvarer for 32-åringen.

Foto: Aina Rødal / NRK

Politiet gjennomførte i juli 2012 ransaking hjemme hos mannen. Det ble blant annet tatt beslag i datautstyr og mobiltelefon. Ved gjennomgang av dette utstyret ble det funnet bilder av flere forskjellige jenter som politiet mistenkte var under 16 år. Bildene var av seksuell karakter.

Minst 15 av bildene var av fornærmede og retten var ikke i tvil om at bildene ble tatt før hun fylte 16 år.

Tiltalte var i slutten av tjueårene da han etablerte seksuell kontakt med de fornærmede som var henholdsvis 15 og 16 år gamle. Han begikk i perioden mai til september 2012 flere alvorlige sedelighetsforbrytelser skriver Sunnmøre tingrett i dommen.

Retten skriver videre at seksuell utnyttelse av barn og unge der kontakten er knyttet via internett, har utviklet seg til et stort samfunnsproblem. Sterke allmennpreventive hensyn tilsier dermed at det reageres strengt ved denne type forbrytelser.

Retten mener at fengsel i ett år er passende straff. Fire måneder er gjort betinget. Mannen må også betale henholdsvis 90.000 kroner og 25.000 kroner i erstatning til de to jentene.