NRK Meny
Normal

- Agenthonorar stoppet min AaFK-karriere

Et skyhøyt krav om honorar fra Diego Silvas brasilianske agenter gjorde det umulig for brasilianeren å fortsette i Aalesund.

Diego Silva
Foto: Allan Eikrem / NRK

I sommer vender han hjem til spill i brasiliansk fotball.

Det er agentenes krav til provisjon, og en kontrakt Diego Silva gjerne skulle vært foruten, som nå fører til at han forlater Aalesund. Silva var selv tilfreds med det siste kontraktsforslaget fra klubben. Denne ville sikret samme lønn som i hans første kontrakt med klubben, samt muligheter for bonus etter spilte kamper og resultater i to nye år.

Millionhonorar

Silvas agenter satte imidlertid frem et provisjonskrav i millionklassen for at Silva skulle bli værende i AaFK. En kontrakt mellom Silva og hans agenter skulle sikre disse en utbetaling verdt halvparten av summen sunnmørsklubben betalte for spissen for tre år siden. For AaFK var det helt uaktuelt å utbetale en provisjon på langt over en million til agentene, noe Silva selv har forståelse for.

Diego Silva

Diego Silva

Foto: Allan Eikrem / NRK

-Jeg gjorde en feil da jeg skrev den kontrakten med mine agenter. Jeg kunne ha betalt meg ut av denne avtalen, men det ville ha kostet tre ganger verdien av avtalen min med AaFK. Det har jeg ikke muligheter til, sier Silva til NRK.

Godt forhold

Aalesund-spissen understreker at han har et veldig godt forhold til alle i klubben, og er på ingen måte bitter. Han roser til og med trener Kjetil Rekdal, til tross for manglende tillit og lite spilletid under hans ledelse.

- Kjetil har gjort en fantastisk jobb for klubben. Han er en god trener og har fått til mye. Cupmesterskapet i fjor er et godt eksempel. Å få spille den kampen står igjen som min største opplevelse fra tiden i AaFK, forteller en åpenhjertig Silva.

Avslutte mot Brann

Brasilianeren håper å få avslutte med scoring mot Brann kommende søndag. Trolig spiller han på nest øverste nivå i Brasil det neste året, men har fortsatt ambisjoner om spill i Europa.

- Kanskje kommer jeg tilbake til Aalesund en dag. Avtalen med mine agenter varer ikke evig, og jeg skriver garantert ikke en ny med de samme.