NRK Meny
Normal

Derfor kan KBK rykke opp to år på rad

Det kan bli eliteseriespill på nyopprykkede Kristiansund Ballklubb neste sesong. Hovedtrener Geir Bakke har klare tanker om hvordan det er mulig å kjempe om opprykk for andre år på rad.

Andreas Rødsand

– Nyopprykkede lag sliter ofte med farten, men der har vi hengt med. Det er jeg imponert over, sier hovedtrener Geir Bakke. Her er Andreas Rødsand i aksjon i en tidligere kamp.

Foto: Roar Halten / NRK

Når Kristiansund Ballklubb møter Mjøndalen til dyst kl. 18.00 på Nordmøre, er tabellposisjonen annerledes enn man kanskje skulle trodd.

Nyopprykkede lag blir ofte spådd en tøff sesong med nedrykksstrid og kasteball-stempel, men det gjelder ikke Kristiansund BK. Etter 17 serierunder ligger laget fra Nordmøre på en imponerende 2. plass med 32 poeng–og det med en kamp mindre spilt.

– Hvordan er det mulig, hovedtrener Geir Bakke?

– Det fins vel ingen spesielle svar på det, men vi har klart å håndtere tempoet i ligaen. Nyopprykkede lag sliter ofte med farten, men der har vi hengt med. Det er jeg imponert over, sier Bakke.

Makspotensial

Geir Bakke

Hovedtrener Geir Bakke i Kristiansund Ballklubb har respekt for Mjøndalen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Treneren sier han aldri hadde spådd laget sitt såpass høyt på tabellen etter halvspilt sesong. Som mange andre trodde han at Sandefjord, Fredrikstad, Ranheim og Bodø/Glimt skulle bekle toppen av 1. divisjon.

Så langt er det kun det sistnevnte laget fra nord som har innfridd forventningene.

– Jeg håpte at vi kunne ligge og sirkulere rundt midten av tabellen, men jeg tenkte vel også at det kunne være mulig å komme høyere opp på tabellen dersom alle fikk ut makspotensialet sitt.

Og det må mannskapet virkelig ha gjort. Bakke roser særlig spillernes innsats på trening, og sier den gode sparringen i hverdagen er en av nøklene til prestasjonene i ligaen.

– Godt strukturerte

Søndag kl. 18.00 venter som sagt 10.-plasserte Mjøndalen på eget gress. Der sikter Bakke videre mot tre poeng, og ytterligere meisling av topplasseringen.

– Vi møter et lag som er godt strukturert, og som er kjent for å slå godt fra seg selv om de tilsynelatende har en dårlig sesong.

– Dersom vi er produktive og klarer å skape målsjanser uten at det går på bekostning av det defensive, så tror jeg vi skal klare å slå dem.

Tor Erik Torske avgjer mot Sandefjord

Bakke trodde Sandefjord skulle gjøre det bedre i år enn de har gjort.

Foto: Roar Halten / NRK