Hopp til innhold

Amund Skiri: – Bodø/Glimt er et ekkelt lag å spille mot

Aalesund er heldig om de tar poeng mot Bodø/Glimt i lørdagens kamp i eliteserien i fotball, sier Amund Skiri, ekspertkommentator for TV2.

Bodø/Glimt-Aalesund på Aspmyra stadion søndag ettermiddag

Med seier mot Bodø-Glimt lørdag vil Aalesund trygge plassen i eliteserien.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Aalesund er på plassen foran Bodø/Glimt på tabellen, og med seier kan Aafk være sikker på å beholde plassen i eliteserien.

Før kampen mot Bodø-Glimt på Color Line stadion har Aalesund hele fem poeng ned til Stabæk på kvalifiseringsplassen.

Ingen lett oppgave

Amund Skiri

Ekspertkommentator i TV2, Amund Skiri, tror Bodø-Glimt blir en vanskelig motstander for Aalesund.

Foto: Malin Kjellstadli Korsnes / NRK

Amund Skiri som i mange sesonger spilte for Aalesund, og som satte inn det avgjlørende straffesparket da Aalesund vant cupfinalen i 2009, tror ikke det blir noen lett oppgave for Aalesund.

– Bodø/Glimt er et veldig ekkelt lag å spille mot, og det er lag som passer Aalesund litt dårlig. De er veldig gode på kontringer, og de er veldig gode til å kontre i de rommene som oppstår på sidene, sier Amund Skiri

Aalesund har måtte kjempe for å unngå nedrykk til 1.divisjon denne sesongen, og i en periode tidligere i år så det stygt ut for laget.

En positiv trend

Men Aalesund har vunnet de fire siste kampene i eliteserien og er i ferd med å havne på trygg grunn i eliteserien. Ikke minst var 1-0 seieren over medaljekandidat Odd i forrige serierunde en sterk prestasjon.

Men kampen mot Bodø/Glimt kan bli en prøvelse og i tillegg kan ikke Aalesund mønstre sitt aller beste mannskap.

– Høstens store formspiller Edwin Gyasi er ute med karantene, og det ryktes at Oddbjørn Lie sliter med en strekk så jeg tror Aalesund skal være glad dersom de kommer unna kampen med et poeng, sier Amund Skiri.