Hoseth: – Håper han ble stolt av pappaen sin

Finaleheltens samboer er under kreftbehandling i Trondheim og parets to år gamle sønn Gabriel var hos farmor under cupfinalen.

Magne Hoset (i midten) jubler etter seieren i cupfinalen i fotball.

Magne Hoseth var presis og hard i tilslaget da han scoret på frispark og tok Molde opp i ledelsen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Jeg håper Gabriel fikk sett kampen, og at han er stolt av pappaen sin

Magne Hoseth

Magne Hoseth kommer ut fra garderoben med gullskjerfet rundt halsen, blank i øynene og med en klar beskjed:

– Det skal ikke så veldig emosjonelle spørsmål til nå, før det blir tårer. Dette er en veldig spesiell anledning for meg.

Følelseskaos

Da frisparkmålet smalt inn bak en hjelpeløs RBK-keeper, raste tankene rundt i Averøyingens hode. På St. Olavs Hospital i Trondheim bivånet kanskje samboeren kampen, hjemme på Averøya var mamma Lisbeth med kampnerver og sønnen Gabriel, som har vært Magne og Monicas store lyspunkt det siste året.

Molde jubler for cupseier.

Cupgullet er sikret. Det første i Magne Hoseths karriere. Selv bidro han med godt spill og et viktig mål.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Da Magne etter scoringen, løp stolt og lettet i vilt tempo mot Ole Gunnar Solskjær på sidelinja, ante han ikke om Gabriel hadde sett pappaen sin score det viktige målet.

– Det er ikke sikkert han fikk sett kampen, for han har vært med min mor den siste uka, og hun ser ikke kampene jeg spiller. For hun blir enda mer nervøs enn det jeg blir, hun sliter med kampnerver når jeg spiller, sier Hoseth.

For midtbanestjerna legger ikke skjul på at han ønsker å dele sine opplevelser på fotballbanen med hele familien.

– Jeg håper Gabriel fikk sett kampen, og at han er stolt av pappaen sin, sier Magne Hoseth til NRK.

Hyller Berg Hestad

Sammen med Hoseth spilte også Daniel Berg Hestad de siste minuttene av årets finale. Til sammen er de to Mold-spillerne 70 år.

Hoseth mener Berg Hestads inkluderende væremåte, har hatt stor betydning for egen utvikling, og trivsel i klubben. Til og med festkultur har Berg Hestad viderebrakt til Hoseth.

– Jeg har lært å feste av Daniel, jeg har lært mye av han opp gjennom årene. Og med alderen har jeg også lært at de unge har mye å lære om oppførsel i visse situasjoner. Men Daniel er faktisk et forbilde, også for meg. Han har tatt vare på meg helt siden jeg kom til klubben som unggutt, bygget meg opp i tunge stunder og satt meg på plass når slik har vært nødvendig, sier Hoseth.

Europa-billetten ble sikret

I seriespillet havnet Molde i år på en kjedelig sjetteplass. Derfor betyr cupgullet mer en bare heder og ære for Hoseth og lagkameratene.

– Med den troppen vi har, er det Alfa og Omega at vi skal spille i Europa neste sesong, det er en gledingen premie for oss med stor sportslig betydning, sier Hoseth.