NRK Meny
Normal

– Håper trykket fra møringene vil presse frem en bedre veg

De som kjemper for å utbedre fylkesveg 60 mellom Stranda og Hornindal håper at trykket fra Møre og Romsdal vil skape fortgang.

Jan Ove Tryggestad og Brynhild Notøy

Ordfører i Stranda, Jan Ove Tryggestad (Sp) og Hornindal-politiker Brynhild Notøy (V) er lei av å vente.

Foto: Trond Vestre / NRK

Både Strynefjellsvegen, tunnelen mellom Sykkylven og Stranda, brokryssinga over Storfjorden og strekningen mellom Grodås og fylkesgrensa til Møre og Romsdal står på listen over prosjekter som både næringslivet og lokalpolitikerne ønsker å få gjennomført.

Utfordringene langs fylkesveg 60 var tema på en konferanse i Sykkylven fredag.

Den litt over en mil lange vegen fra fylkesgrensa til Grodås skaper frustrasjon, men fylkestinget i Sogn og Fjordane har nedprioritert vegen.

Betinget optimist

Fylkeveg 60 på fylkesgrensa

Fylkesveg 60 fra Grodås til fylkesgrensa skaper mye frustrasjon.

Foto: NRK

Ordføreren i Stranda, Jan Ove Tryggestad (Sp) gir likevel ikke opp.

– Jeg er betinget optimist. Jeg er fullstendig klar over at fylkestinget i Sogn og Fjordane har gjort et vedtak som dessverre peker nedover i forhold til prioritering. Men jeg har tro på at dette møtet og andre møter som vi skal ha, vil være med på å fokusere på behovet.

– Det latterlige er at det blitt brukt mellom tre og fire milliarder kroner i dette området og så har man altså glemt denne blindtarmen mellom Grodås og fylkesgrensa, sier Tryggestad.

Lei av å vente

Også på sørsida av fylkesgrensa mellom Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane er frustrasjonen stor over at denne vegstrekninga er skjøvet ut i en usikker fremtid.

– Vi er veldig lei av å vente og vi ble veldig skuffet over at denne vegen ble nedprioritert, sier Brynhild Notøy i Hornindal Venstre som er nestleder i Hornindal.

– Vi håper Staten vil gå inn og ta noen vegprosjekter og at denne vegen da kan dyttes opp igjen på prioriteringslista. Jeg tror også at det arbeidet de gjør i Møre og Romsdal vil bidra til å presse frem en løsning for denne vegstubben som bare er 12 kilometer lang på vår side da, sier Notøy.

– En krøttersti

Olav Holst-Dyrnes

– Fylkesveg 60 mellom Grodås og fylkesgrensa har en elendig standard, sier konsernsjefen i Ekornes, Olav Holst-Dyrnes.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

– Dette er å betrakte som en krøttersti. Standarden er elendig. Dette er en veg som våre biler bruker daglig. Det tar tid og det sliter på materiellet, sier konsernsjefen i Ekornes, Olav Holst-Dyrnes.

– Hvor viktig er det å få en rask løsning?

– Det er viktig for å kunne videreutvikle bedriftene våre og holde den strukturen vi har fremover, sier Holst-Dyrnes.

Mener staten bør ta over

Frank Sve

Fylkespolitiker Frank Sve (Frp) i Møre og Romsdal mener Staten bør overta.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Frank Sve (Frp) i samferdselsutvalget i Møre og Romsdal mener fylkesvegen mellom Stranda og Hornindal bør bli et statlig ansvar.

– Staten bør overta. Det er ingen vits i å vente på fylkestinget i Sogn og Fjordane, sier Frank Sve.

Også næringslivet krever en løsning på en vegstrekning som er hyppig brukt til varetransport.