Hopp til innhold

Er dette Norges mest lidenskaplige fotballkommentator?

Radiokommentatoren klarte ikke å holde følelsene i sjakk da Kristiansund BK sørget for eliteseriespill neste sesong.

Rune Edøy slet med å holde følelsene i sjakk da KBK rykket opp.

Han er kjent for å bli over middels engasjert når han kommenterer fotball. Hver søndag kommentarer han fotballkampene til Kristiansund BK for avisa Tidens Krav, og når det ble klart at laget klarte et historisk opprykk ... Ja da ble det for mye den lidenskapelige fotballkommentatoren. Direktesendingen fra kommentatorboksen i Grimstad ble avsluttet med hulking fra kommentatoren.

– Det ble litt emosjonelt. Det var litt annerledes enn jeg hadde trodd. Det var veldig spennende. Vi jublet hemningsløst når Kristiansund vant et innkast midt på banen, så det var som om vi hadde vunnet cupfinalen. Men da dem var ferdig så knakk jeg sammen, sier Rune Edøy.

At det ble så emosjonelt overrasket ham litt etterpå.

– Jeg har jo familie og kone og barn. Jeg vet ikke om de er så fornøyd med å se pappa sånn, sier han.

Etter å ha fått kommet seg til hektene så har han begynt å tenke på alt han må få klart til mandagens avis. For dette får stor spalteplass.

– Det er stort for klubben og for byen. Det er så viktig for Kristiansund og Nordmøre å få et løft. Et fotballag på øverste nivå er viktig for selvfølelsen og for livskvalitet. Dette har dimensjoner langt utover opprykket.

– Var bra de rykket opp

Og han har tro på at laget skal hevde seg i eliteserien.

– De var like gode som Brann i fjor, og Brann ligger nå på andreplass i eliteserien. Jeg tror ikke vi trenger å si mer enn det.

Men han vet det er mange klubber som har større ressurser enn det KBK har.

– Her må vi ta stein for stein og steg for steg. Klubben tåler også å rykke ned. Men det var veldig braa at de rykket opp nå. Hadde de rotet dette vekk nå etter å ha lagt så bra an, så tror jeg det ville blitt utrolig tøft å være i toppen av førstedivisjon neste år, sier Edøy.