Hopp til innhold

Slik blir Melodi Grand Prix 2021

Nå er det klart at Melodi Grand Prix går av stabelen neste år og at delfinalene videreføres. Ulrikke Brandstorp takket nei til finaleplass.

Melodi Grand Prix (MGP) 2020

PROGRAMLEDERE I 2020: Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase ledet seks MGP-sendinger i 2020.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Forrige uke ble det kjent at årets Eurovision Song Contest er avlyst på grunn av koronapandemien. Noen dager senere ble det også klart at årets vinnerlåter ikke får delta i 2021.

Det reiste spørsmål om hva dette har å si for Melodi Grand Prix 2021, og hva det betyr for Ulrikke Brandstorp som skulle delta i årets Eurovision.

Enkelte land har allerede bekreftet at deres 2020-artist blir med videre til neste år, mens land som Sverige, Finland og Island har annonsert at de arrangerer nasjonale finaler som tidligere.

Nå er det besluttet sentralt i NRK at det skal arrangeres MGP-finale med ti finalister, med innledende delfinaler også neste år for å finne Norges Eurovision-representant.

Saken fortsetter under videoen

– Leit for artister og fans

Ulrikke Brandstorp har denne uken møtt ledelsen i Underholdningsavdelingen, som der redegjorde for NRKs planer for MGP neste år.

– At årets konkurranse er avlyst er naturligvis leit for Ulrikke som har satset knallhardt foran årets MGP og Eurovision, men alle er enige om at situasjonen verden er inne i ikke gir rom for store musikkonkurranser, sier Christina Rezk Resar, fungerende redaktør i NRK Underholdning.

Ulrikke fikk tilbud om å stå som MGP-finalist neste år.

– Vi tilbød Ulrikke å være med som finalist i neste års MGP, men jeg har forståelse for at det er vanskelig å erstatte det å stå på Eurovision-scenen i år. Ulrikke er en fantastisk artist som vi nok kommer til å se mye til i årene som kommer, sier Resar.

Ulrikke Brandstorp skriver i et innlegg på sin Instagram-konto at hun er skuffet, men vil ikke utelukke en MGP-deltakelse i fremtiden.

Finalen Melodi grand prix - Ulrikke Brandstorp

VANT MGP 2020: Ulrikke Brandstorp vant Melodi Grand Prix med «Attention».

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Per nå har jeg takket nei, men man skal aldri si aldri. Jeg ønsker ikke en finaleplass på bakgrunn av at jeg ikke fikk dratt til Eurovision i år, men fordi jeg evt. hadde hatt en like god låt som «Attention» på bordet akkurat nå, skriver hun.

Selv om Ulrikke har takket nei til MGP-deltakelse neste år, er Christina Resar svært glad for at hun kommer til å opptre med både «Attention» og en ny låt som mellomakt i MGP 2021.

– MGP er viktig for norsk musikkbransje

Underholdningsredaktøren sier NRK er trygge på å holde på den norske MGP-modellen.

– Publikum er best ivaretatt ved å arrangere MGP i tråd med den seksti år lange tradisjonen, sier Resar.

Hun mener MGP neste år vil være viktigere enn noen gang for en hardt prøvet musikkbransje, og håper mange artister og låtskrivere vil sende inn sine bidrag.

– MGP har alltid vært et viktig utstillingsvindu for norsk musikk. Og med utgangspunkt i den situasjonen musikkbransjen nå står oppe i, er det viktigere enn noen gang å ivareta denne rollen og vise fram bredden av norske artister og nyskrevne låter, sier Resar.

Flere detaljer om MGP 2021 vil annonseres på et senere tidspunkt.