Hopp til innhold

Ulrikkes «Attention» kan ikke delta i ESC 2021

Verken MGP-vinnerlåten eller resten av årets Eurovision-bidrag får lov til å delta i neste konkurranse. Det har Den europeiske kringkastingsunion (EBU) bestemt.

Ulrikke Brandstorp

NORGES REPRESENTANT I 2020: Ulrikke Brandstorp vant den norske MGP-finalen med låten «Attention». Nå er det klart at låten ikke blir med videre til neste år.

Foto: Julie Maria Nagelstad / NRK

Onsdag ble det kjent at EBU har valgt å avlyse årets utgave av Eurovision Song Contest, på grunn av korona-pandemien.

Dette ble annonsert kort tid etter at alle 41 bidragene i årets konkurranse ble offisielt overlevert.

Nå er det også bestemt at ingen av disse får lov til å delta neste år. Dette er i tråd med eksisterende regler om at ingen av låtene som konkurrerer skal ha vært utgitt eller fremført før september året før. Det melder EBU på Twitter.

Les også: Disse skulle ha deltatt i ESC 2020

Saken fortsetter under videoen

Christina Rezk Resar er fungerende redaktør i NRK Underholdning. Hun mener at det er en lei situasjon som Ulrikke og NRK befinner seg i nå.

– Ulrikke stilte med en helt fantastisk låt som vi hadde stor tro på foran Eurovision i mai. Vi har planlagt å møte henne neste uke for å snakke om hva dette betyr, sier Rezk Resar.

Kort tid etter EBU gikk ut med nyheten, har flere land allerede bekreftet at deres 2020-artist blir med videre til neste år.

Andre land som Sverige og Estland har bekreftet at deres representanter må kvalifisere seg på nytt gjennom en nasjonal finale for å delta i Eurovision.